Óvodába hívogató 2022 – Paksi Napsugár Óvoda Munkácsy utcai Tagóvoda

Fotó: Babai István/Paksi Hírnök

A Paksi Napsugár Óvoda Munkácsy utcai tagóvodája a Malom-hegyen található, a Gárdonyi-kilátó mellett, családi házas környezetben. Az óvoda udvarából Dunára néző panoráma fogadja a gyermekeket és szüleiket. A teljeskörűen felújított udvarunk szinteltolásos, amely így kiváló lehetőséget nyújt a gyermeki felfedezésre, megtapasztalásra, sokoldalú mozgásfejlesztésre, illetve a tudatosan felépített pedagógiai munka megvalósítására. Családias hangulatú óvodánkban három vegyes csoportban várjuk a gyermekeket. A csoportjaink neve is a környezet közelségét jelképezi: Mókus, Csicsergő, Süni (német nemzetiségi csoport). Szakképzett óvodapedagógusaink és dajkáink munkája biztosítja a gyerekek harmonikus személyiségfejlődését, mindennapjaik élményekben gazdag eltöltését. Óvodánkban fogadjuk a kiemelt figyelmet igénylő gyerekeket is, az óvoda gyógypedagógusa heti rendszerességgel fejleszti őket.

Fotó: Babai István/Paksi Hírnök

Csoportszobáink berendezése esztétikus, a gyerekek életkori sajátosságainak megfelelő. Egyik termünkben galéria is bővíti a teret. A csoportokhoz saját öltözők, mosdók, illetve az udvar felé fedett teraszok tartoznak, így időjárástól függetlenül is biztosítani tudjuk a levegőzést. Óvodánk programja: Mozgásfejlesztéssel az egészséges életmódért. Nagy hangsúlyt fektetünk az egészséges életmód kialakítására, fejlesztésére, a gyermekek testi-lelki szükségleteinek és mozgásigényeinek kielégítésére. A mozgásos tevékenységek során alapozunk a gyermekek mozgáskedvére, feladatunk a mozgás megszerettetése, a mozgáskedv fenntartása. Óvodánk jól felszerelt tornaszobával rendelkezik, ahol biztosítunk vitamintornát, Mozgáskottát, kosárlabdázást, valamint ovifocit. A mozgásfejlesztő eszközök bővítéséhez óvodánk alapítványa, a Napsugár Alapítvány is hozzájárul. Részt veszünk a tanköteles korú gyermekekkel az uszodai vízhez szoktatás programban. Választható délutáni programok: néptánc, felekezetek szerinti hittanoktatás, dzsúdó, ovifoci, kosárlabda, állatasszisztált terápia. Kiemelt figyelmet fordítunk a szülők és az óvoda kapcsolatának ápolására, erősítésére. Több olyan programot szervezünk, amelyek a családdal való együttműködésen alapszanak.

Paks Város Önkormányzata által fenntartott óvodákban a beíratás időpontja: 2022. április 25–26. (hétfő-kedd) 7.30–17.00 óra.