Győzelem a Nyíregyháza elleni mérkőzésen

A férfi kosárlabda NB I/A csoportjának alsóházában ma (04.13.) hétközi fordulóra került sor, az Atomerőmű SE csapata a Nyíregyháza csapatához látogatott. A légiósok közül ezúttal Goins kapott pihenőt. Az ASE bizonyult jobbnak, szombaton (04.16.) a Pécset fogadják Eilingsfeldék a Gesztenyés úton.

Hazai triplával indult a mérkőzés, Taylor gyorsan válaszolt. Eilingsfeld közelije, majd Taylor újabb találata után 7-8-at mutatott az eredményjelző öt perc elteltével. Ebben az időszakban sok volt a hiba, a pontatlan dobás mind a két oldalon. Eilingsfeld kettese, majd Brown hármasa után felváltva estek a kosarak, a frissen beállt Kovács Ákos távoli találata után 16-18-ra vezetett az ASE, de két büntetővel egyenlítettek a hazaiak a nyolcadik perc végén. A Nyíregyháza ekkor már percek óta büntetőzhetett a paksi öt csapatszemélyi miatt, az ő oldalukon a huszadik perc elején fújták be a második személyi hibát. Az utolsó percben Kis Raul is csatlakozott a hárompontosak táborához, Atom előnnyel ért véget az első tíz perc.

A második felvonás is hazai pontokkal indult, aztán Keith két triplájával 22-27-re ellépett az ASE. Kovács Ákos a gyűrű alól szerzett pontot, időt kértek a cápák a negyedik perc elején. Nem használtak az intelmek a kék-fehéreknél, Keith kétszer, majd Brown volt eredményes közelről, újabb hazai időkérés következett 24-34-nél. Brown értékesítette mindkét büntetőjét, majd Eilingsfeld szerzett egy kétpontost, Taylor triplájával tizenöt pontra nőtt a piros-kékek előnye. Egy közelivel és egy hármassal zárkózott a nyíregyháza, de az utolsó találatot Taylor jegyezte.

Ritkán látni ilyen játékot, mint ami a harmadik negyed elején folyt a pályán, egyik csapat sem talált a gyűrűbe, a hazaiak még a büntetőiket sem tudták értékesíteni. Négy perc tizenöt másodpercet kellett várni, mire Eilingsfeld kettese a gyűrűben kötött ki. Keith 2+1-e, majd Taylor közelije után is tizenhárom pont volt a paksi előny, de az utolsó két percben hat hazai pontra csak Pacevicius két büntetője érkezett, tízen belülre jöttek a nyírségiek.

A paksi center indította a pontgyártást a negyedik felvonásban, Taylor is berámolt egy kettest, majd Eilingsfeld értékesített egy hárompontost, 47-60-at mutatott az eredményjelző. Csak érdekességképpen négy perc huszonhatnál az ötödik csapatszemélyit fújták be az ASE-nak, a másik oldalon ez nulla volt, hat perc tizenhét másodpercnek kellett eltelni, hogy a hazaiaknál is szabálytalannak lássanak valakit. Elkezdett fogyni a paksi előny, a kilencedik perc végére, két tripla után, 61-66-ra zárkóztak a cápák. A hátralévő időben koncentráltan játszottak a piros-kékek, a büntetőiket értékesítették, és végül megérdemelten győztek.

Hübner-Nyíregyháza BS – Atomerőmű SE 67-73 (20-21, 11-22, 13-10, 23-20).
ASE: Frank -, Brown 7/3, Pajor -, Keith 12/6, Kovács 7/3, Eilingsfeld 21/3, Brzoja 1, Orgona NJ, Taylor 18/6, Pacevicius 4, Kis Raul 3/3, Karosi NJ.

Jan Pavlik vezetőedző a következőket mondta a Paksi Hírnöknek a lefújás után: Nem a legszebb mérkőzés volt, de izgalmas. Fontos volt, hogy az elején el tudtunk lépni, és a második negyedben megszerzett előnyünket megtartottuk a végéig. A védekezésünknek köszönhetjük a győzelmet.

A kép illusztráció. Fotó: Szép Zsóka/TelePaks