Ismét a ZTE győzött

Az alsóházi középszakasz második körében az Atomerőmű SE NB I/A csoportos férfi kosárlabdacsapata a Zalakerámia ZTE KK ellen lépett pályára a Gesztenyés úti sportcsarnokban. Az első mérkőzésen a zalaiak 87-81-re győztek, azért, hogy ne legyen lefutott a kiesés elleni küzdelem, ma (04.23.) mindenképpen nyernie kellett a paksi csapatnak. A Pécs ellen kiállított Keith ma nem léphetett pályára, így Pacevicius kapott lehetőséget.

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

Vendégtalálatokkal indult a mérkőzés, Taylor a második perc végén büntetőkből szerezte az ASE első pontjait. Eilingsfeld büntetőivel átvette a vezetést a paksi csapat a hatodik perc elején, de gyorsan válaszoltak a kék-fehérek. A hetedik perc elején egy vendégtripla után időt kért a paksi kispad, de a folytatásban újra beesett egy zalai hárompontos, 8-16-ot mutatott ekkor az eredményjelző. A hazai felzárkózási kísérleteket rendre visszaverte a ZTE, sőt egy újabb hárompontossal már kilenc ponttal vezettek, amiből nyolcat meg is tartottak a tízedik perc végéig.

Pajor triplájával indult a második felvonás, majd Eilingsfeld talált be a gyűrű alól. Pajor újabb hármasával 23-25-re feljött a paksi csapat, a harmadik perc közepén időt kértek a vendégek. Maradt a paksi lendület, Taylor, majd Eiligsfeld volt eredményes, négy és fél perc alatt egy 13-2-es szériával 28-25-re átvette a vezetést az Atom. Ezután fej fej mellett haladtak a csapatok, Frank és Eilingsfeld is betalált közelről, Goins triplája után 35-34-et mutatott az eredményjelző a kilencedik perc közepén. Nagyon elrontotta a végjátékot az ASE, a vendégek 11-0-ás rohammal zárták az első félidőt.

A nagyszünet után keményen dolgozott mind a két csapat, de a dobások sorra kimaradtak, öt perc elteltével mindkét oldalon 5-5 találat esett. Goins, Eilingsfeld, majd Taylor talált be közelről, 47-51-nél időt kértek a vendégek a nyolcadik perc elején. Az utolsó percben sikerült három pontra felzárkózni, de jött egy közeli vendégtalálat, az utolsó paksi támadás pedig hamvában holt.

Pacevicius és Taylor pontjaival 53-55-re zárkózott a paksi társaság, de egy vendégtripla után újra öt pont lett az előnyük. A következő percekben felváltva estek a találatok, üldözte a kék-fehéreket az Atom, de 2-4 pontos előnyét őrizte a vendég, sőt egy újabb triplával ellépet, időt is kért az ASE a hatodik perc közepén. Eilingsfeld közeli, majd két büntető, aztán egy Taylor-hárompontos, 65-67-re zárkózott a Paks. Másfél perc volt hátra, amikor Brzoja kettese után időt kértek a vendégek 67-69-nél. Egy újabb vendégtripla után már az idő is sürgette a hazai csapatot, a kényszerű faultok után a ZTE jól értékesítette a büntetőit, és biztosan nyerte a mérkőzést.

Atomerőmű SE – Zalakerámia ZTE KK 69-78 (15-23, 20-22, 15-10, 19-23).
ASE: Frank 2, Brown 1, Pajor 6/6, Kovács 2, Eilingsfeld 22, Pacevicius 6, Brzoja 8/3, Orgona NJ, Taylor 17/6, Kis Raul -, Karosi NJ, Goins 5/3.

Pavlik Jan: Rögtön az elején rossz megoldásokat választottunk, nem volt száz százalékos a koncentráció. Ha ilyen kiélezett meccseket meg akarunk nyerni, akkor minimalizálni kell a hibáinkat. Mindent megteszünk, hogy az utolsó győzelem a miénk legyen.

Eilingsfeld János: Egy rossz szót nem tudok mondani a csapatunkra, végig hajtottuk a mérkőzést, a ZTE nagyon keményen, harcosan játszott. Most már a pályaelőny megszerzése a tét.