Biztos győzelem, pályaelőny lesz a Pécs ellen

Az alsóházi középszakasz utolsó előtti körében az Atomerőmű SE NB I/A csoportos férfi kosárlabdacsapata a Nyíregyháza ellen lépett pályára a Gesztenyés úti csarnokban. Az első, nyírségi mérkőzésen az Atom hat ponttal győzött, ma (04.27.) is csak a győzelem volt az elfogadható eredmény. A Pécs ellen kiállított Keith már bekerült a keretbe, Goins sérülés miatt „civilben” nézte a találkozót.

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

A meccs elején a tartalékos vendégcsapat rendre válaszolt a paksi találatokra, az ötödik perc végén 7-9-nél időt is kért Jan Pavlik. A dobások továbbra sem ültek, kevés találat esett, Pajor hármasa után Kovács Ákos közelijével először sikerült nagyobb előnyre szert tenni, időt kértek a vendégek. Az utolsó találatot a kék-fehérek szerezték.

A második felvonás Keith pontjaival kezdődött, először két pontot szerzett, majd egy sikeres kísérlet után még egy büntetőt is értékesített. Pacevicius 2+1-es akciója után tízpontos előnyre tett szert a paksi csapat, 24-14-et mutatott az eredményjelző. Keith továbbra sem pihent, büntetőkből és betörésből szerezte pontjait. Egy labdáért folyó harcban Brown volt keményebb a kelleténél, technikai büntetést kapott, a vendégek pedig 1+2 büntetőt dobhattak. Taylor vette hátára a csapatot, és egyegyezésekkel növelte a paksi pontokat.

Kovács Ákos távoli találata, majd Eilingsfeld közelije után tovább nőtt a hazai előny. Az ötödik perc vége felé időt kértek a vendégek Keith közeli találata után 46-29-nél. Egyre többen kaptak lehetőséget a paksi cserék közül, Kis Raul közelről, Pajor ismét távolról volt eredményes, közte Brzoja is szerzett kétszer két pontot a gyűrű alól. A negyed utolsó paksi pontjait Orgona szerezte közelről.

A negyedik felvonás Frank-pontokkal kezdődött, húsz pont fölé nőtt az ASE előnye, időt kért a vendégcsapat. A következő percekben a fiatalokat küldte pályára Jan Pavlik, Szalai, Orgona, Frank is lehetőséget kaptak. Állandósult a húsz pont körüli paksi előny, a végén már hagyták lepörögni az utolsó másodperceket a játékosok.

Ezzel a győzelemmel az ASE bebiztosította a 13. helyét a táblázaton, a kiesést eldöntő play-out mérkőzéseken a paksi csapaté a pályaelőny.

Atomerőmű SE – Hübner-Nyíregyháza BS 77-53 (16-14, 20-10, 21-12, 20-17).
ASE: Frank 3, Brown-, Pajor 6/6, Keith 13, Kovács 5/3, Eilingsfeld 14, Pacevicius 8, Brzoja 10, Orgona 2, Taylor 16/6, Kis Raul -, Szalai-.

Jan Pavlik: Az ötvenhárom kapott pont jól néz ki, de volt pár hiba, ami a Pécs ellen már nem fér bele. Gratulálok a csapatomnak, megérdemelten nyertünk, most már a Pécs elleni meccsekre készülünk.

Pajor Dávid: Most mutattunk jó dolgokat a védekezésben, ezt kell a Pécs ellen is megcsinálnunk. Most már a play-outra kell koncentrálnunk.