Kihirdették a rajzpályázat eredményét

Az év élőlénye címmel meghirdetett rajzpályázatának kiállításmegnyitóval egybekötött eredményhirdetését tartotta meg az ÖKO Munkacsoport Alapítvány a Paksi Képtárban a napokban. Az óvodásoknak és általános iskolásoknak a Föld napja alkalmából kiírt pályázatban az volt a gyerekek feladata, hogy kutakodjanak, mi 2022-ben az év vadvirága, hala, fája, hüllője, bogara, madara, aztán készítsenek rajzot róluk.

Forrás: TelePaks

A 25 éves ÖKO Munkacsoport Alapítvány kuratóriuma a korosztályonkénti dobogós díjak mellett tizenegy különdíj átadásáról is döntött, amivel céljuk, hogy minél több gyermeknek legyen sikerélménye, illetve ezzel is ösztönözzék őket a jövőbeni rajzpályázatokon való részvételre.

Forrás: TelePaks

A szervezet több mint húsz éves múltra visszatekintő pályázatsorozatában idén 131 alkotást küldtek be a gyerekek. Jantnerné Oláh Ilona, az alapítvány elnöke azt mondta, hogy csodálatos munkák készültek, óriási előrelépés, hogy sokkal kevesebb volt a ceruzarajz, és több a vízfestékkel, pasztellel készített, azaz változatosabbak voltak az alkalmazott technikák, ami azt mutatja, hogy több időt szántak a pályázók az alkotásra.