Közel negyvenen kaptak Igazgatósági Nívódíjat a majálison

Szabadidős programokkal és színpadi műsorok sorával várták a látogatókat az erőműves majálison, amelyet a koronavírus-járvány miatt legutóbb 2019-ben tudtak megrendezni, így idén talán a megszokottnál is nagyobb várakozás előzte meg a programot.

Fotó: Babai István

Az erőműves majális nem csupán a kikapcsolódásról, az ügyességi vetélkedőkről, a főzésről, a közösségi és kulturális programokról szól, hanem a kiemelkedő teljesítményt nyújtó munkavállalók elismeréséről is. Ilyenkor adják át ugyanis a cég Igazgatósági Nívódíját, amellyel a kiemelkedő munkateljesítményt nyújtó munkavállalókat jutalmazzák. Ebben az esztendőben 37 munkatársat szólítottak színpadra, hogy átvegyék az elismerést Pekárik Géza vezérigazgatótól. Az igazgatóságok bíráló testületeinek döntése alapján az idei évben elismerésben részesültek: Orosz Hajnal, Benics János, Bolla Lajos, Gyöngyösi Zoltán, Hevesi Antal, Hirt János, Horváth József, Kovács László, Lakatos János, Pokorni Tamás, Rozmanitz Péter Jakab, Sándor László, Tokicsné Madács Erzsébet, Vörös Tivadar, Bonta Ferenc,d. Pós István, Vajda Róbert, Vágvölgyi Zoltán István, Égner Attila, Frast Gábor, Horváth István, Huszák Zoltán, Koleszár Norbert, Kovács Sándor, Kövecses József, Polonyi István, Szabó Sándor, Szeip György, Fink Gábor, Varga Péter Gyula, Wayer Zoltán, Keller Gabriella, Payerné Kozma Éva, Ujhelyi Zsolt, Bock Péter János, Fekti Richárd László, Körmöczi Zoltán.

A díjátadót délután tartották, de a program már jókor reggel kezdődött, az első érkezők ilyenkor a főzőversenyen indulók, akik sátrat vernek, előkészülnek a főzéshez. Most 19 csapat ragadott fakanalat, az általuk készített étkek közül az FKO csapatáé (turbina és forgógépkarbantartó osztály) vitte a pálmát, második lett a BIG (biztonsági igazgatóság), harmadik pedig a RAKO (raktározási osztály) csapata. Széles Károly elmondta, hogy győztes csapatuk minden tagja kivette a részét a munkából, illetve, hogy voltak már második és harmadik helyezettek is ebben a megméretésben. A csapat egybehangzó véleménye, hogy nagyon jó volt ilyen hosszú kihagyás után ismét együtt tölteni egy kis időt a majálison.

Nemcsak a bográcsok körül serénykednek azonban az erőműves majálison az elsőségért, hanem a sportpályán is, hiszen a program szintén hagyományos eleme a majális focikupa. A győztes idén a balatonfüredi Rekreációs Központ csapata lett, második az Atomix Kft. Tűzoltósága, és harmadik az Old Brothers csapata.

Fotó: Babai István

Ilyenkor az ASE sporttelepe igazi gyermekparadicsommá változik a sok-sok játékkal és egyéb programelemmel. A gyerekek ez alkalommal is rengeteg játéklehetőség közül válogathattak, többek között légvárak, felfújható játékaréna, elektromos járművek, virtuális szimulátorok, kézműves foglalkozások, csillámtetoválás szerepelt a kínálatban, amit gasztroprogramok is színesítettek. A színpadon a Roger Schilling fúvószenekar műsora után az Atomerőmű Nyugdíjasklub Egyesület népdalköre, a Twirling és Botforgató Táncegyesület, a Force 1 Tánc és Sportegyesület, a Főnix Táncegyesület, a Tűzvirág Táncegyüttes, Kovács Kati, valamint Péter Szabó Szilvia léptek fel. Mindemellett freestyle focibemutató, focikvíz és workshop is volt. A majálisra – ahogy az hagyomány – nemcsak a munkatársakat várták, hanem Paks és környéke lakosságát is.

Fotó: Babai István