Tavaszi varázs

Tavaszi varázs címmel nyitott újabb kiállítást az Atomerőmű Nyugdíjasklub Egyesület a 2022 a kézimunka és képzőművészeti kiállítások éve a klubban elnevezésű programjában. A kiállítók Hernek Tiborné horgolás és hímzés, Rajna Ferencné hímzés és gobelin, Sárközi Lucia gobelin.

Fotó: TelePaks

Hernek Tiborné már fiatalon megszerette a horgolást, később a kötésnek hódolt. Hímzéssel is szívesen foglalkozik. Gyönyörű kalocsai terítők kerültek ki kezei alól. A gyöngyfűzést a nyugdíjasklubban ismerte meg. Boldogan készít gyöngyből mindenféle virágot, és azokból örömmel ajándékoz.

Rajna Ferencné főként kalocsai, buzsáki és matyó mintákat hímzett. A hajdan saját kezűleg szabott, varrt és hímzett kalocsai blúzára a mai napig büszke. Különböző méretű és formájú terítők mellett faliképet is hímzett. A gobelinvarrás is közel áll hozzá, az utóbbi időkben ezzel tölti idejét.

Sárközi Lucia mezőkövesdi, matyóföldi születésű. Az évek alatt megismerkedett a hímzéssel, a makraméval, a különböző fűzési technikákkal, a foltvarrással és a keresztszemes varrással. Közel húsz éve varr gobelineket. A gobelinezés megnyugtatja, az alkotás öröme energiával tölti fel.

A kiállításon a látogatóknak lehetőségük nyílik találkozni az alkotókkal, megismerni őket, munkáikat, az alkotás folyamatát. A tárlat május 23-ig tekinthető meg a szervezet székhelyén (Paks, Gesztenyés u. 26.), hétfőnként és keddenként 13 és 18 óra között. A kiállítás látogatásának tervezhetősége, szervezhetősége érdekében szívesen fogadják az előzetes bejelentkezést a szervezők: Lovászi Zoltánné a 20/411-0620 és Kerepesi Ottóné a 20/209-4392 telefonszámon.