Szijjártó Péter: cél a beruházás felgyorsítása

A két új blokk építésének feladata a Külgazdasági és Külügyminisztériumhoz kerül, a cél a paksi beruházás felgyorsítása.

Forrás: paks2.hu

– A kormány a következő négy évben is elkötelezetten fog dolgozni Magyarország energiabiztonságának garantálásáért – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter miniszterjelölti meghallgatásán az Országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottsága előtt. – Az elmúlt időszak eseményei és az előttünk álló kihívások miatt a Paks II. beruházás a Külgazdasági és Külügyminisztérium hatáskörébe kerül, Süli János a beruházásért felelős államtitkárként dolgozik tovább a tárcánál – jelentette ki.

A Fenntartható fejlődés bizottsága ülésén elhangzott: a cél a paksi beruházás felgyorsítása annak érdekében, hogy az építkezés 2023 második felében elkezdődhessen, a két új blokk fizikai indítása pedig még ebben az évtizedben megtörténhessen. Ezzel az ország komoly lépést tesz az önellátás irányába.

A külgazdasági és külügyminiszter aláhúzta: az atomerőmű két új blokkjának megépítése Magyarország nemzetbiztonsági, nemzetgazdasági, nemzetstratégiai érdekeit szolgálja, az atomenergia a legkiegyensúlyozottabb, legkiszámíthatóbb és legolcsóbb energiaforrás.

(Forrás: paks2.hu)