Közgyűlést tartott az ASE

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

Megtartotta éves rendes közgyűlését az Atomerőmű Sportegyesület. Az elnökség beszámolójában elhangzott, hogy jelenleg 1170 tagja van az egyesületnek, melyből 135 küldött jelent meg a közgyűlésen. A szakosztályok értékelése után a felügyelő bizottság beszámolója következett, majd a 2021. évi beszámoló ismertetése és jóváhagyása, ami után a független könyvvizsgáló jelentésére került sor. Megtárgyalták és elfogadták az egyesület 2022. évi költségvetését. A négyévenként esedékes tisztújítás során újra elnöknek választották dr. Kovács Antalt, és továbbra is elnökségi tag maradt Aradi János, Bognár Péter, Kópis Endre és Kövesdi Lajos. A harminc év után tagságáról lemondó Kováts Balázs helyére dr. Glósz Gábort választotta a közgyűlés. Megválasztották három évre a felügyelő bizottságot, melynek elnöke dr. Török Erzsébet, tagjai pedig Juhász Sándor és Kovács András Béla lett.

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

A hagyományoknak megfelelően átadták az ASE örökös tagja címet, melyet a klubot több mint harminc éve szolgáló Keszthelyi László, a dzsúdó szakosztály technikai igazgatója vehetett át. Keszthelyi László a ’80-as évek végétől oszlopos tagja az ASE dzsúdó szakosztályának. Kiváló pedagógiai érzékének és szakmai tudásának köszönhetően tanítványai hamar elkezdték szállítani az országos bajnoki helyezéseket. A sok tehetség közül ki kell emelni a Till testvéreket. Till Regina Európai Ifjúsági Olimpián lett aranyérmes, míg nővére Barbara junior világbajnoki bronzérmet és felnőtt Európa-bajnoki hetedik helyet szerzett. A leghálásabbak, napjaink csillaga, Pupp Réka felfedezéséért lehetünk Keszthelyi Lászlónak. Az első igazán kiemelkedő sikereiket, korosztályos országos bajnoki és nemzetközi aranyérmeiket együtt érték el. A díjazott 2010-től már nem edzőként, hanem technikai igazgatóként segíti az egyesület munkáját. Kiváló szervezői készségét közel kétszáz ASE dzsúdós rendezvény mutatja.

A klub örökös bajnoka címet a még nagyon is aktív, olimpiai ötödik, kétszeres Grand Slam győztes dzsúdós, Pupp Réka kapta. A pályafutása bemutatásakor elhangzott, hogy serdülő koráig Kanczler István, Keszthelyi László majd Kun Szilárd egyengette az útját. Hangyási Lászlóval, a paksi sporttörténelmi dzsúdósikerek kovácsával való közös munka hozta el Réka számára az első igazán átütő nemzetközi korosztályos világversenysikereket. Több éve Braun Ákossal dolgozik együtt, sikeresen. Olimpiai, Európa-bajnoki, Grand Prix és Grand Slam helyezései és győzelmei azt mutatják, hogy Réka hozzáállásával, példamutató szorgalmával, elképesztő eredményeivel és a fiatalok iránti odaadó segítésével méltán érdemelte ki az ASE örökös sportolója címet.