Idén is lesz Erzsébet-táborok program Pakson

– Idén is pályáztunk az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítványhoz Napközi Erzsébet-táborok megrendezésére általános iskolásoknak. Örömhír, hogy mind a hat hétre szóló pályázat sikeres volt – jelentette be Szabó Péter, Paks polgármestere sajtótájékoztatón, amit Kiss-Fodor Melinda kulturális szervezővel, a Csengey Dénes Kulturális Központ munkatársával közösen tartottak. A polgármester arról is tájékoztatott, hogy a hat hét alatt közel 300 gyermek táborozhat, az első turnus július 4-én indul, a sorozat augusztus 12-én zárul. A tábori sorozat bázisa a Csengey Dénes Kulturális Központ lesz, a lebonyolításban a Paks Kistérségi Szociális Központ is közreműködik.

Kiss-Fodor Melinda, a Csengey Dénes Kulturális Központ munkatársa és Szabó Péter, Paks polgármestere a sajtótájékoztatón. Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

Kiss-Fodor Melinda úgy tájékoztatott, hogy az egyes turnusokat 40 főre tervezték, de olyan nagy volt az igény, hogy lesznek olyan hetek, amelyeken 52 gyermek táborozik majd. A tábori program minden nap 8 órakor kezdődik és 16 óráig tart, de figyelemmel a dolgozó szülőkre, már reggel 7 órától biztosítanak felügyeletet és 16.30-ig vigyáznak a gyerekekre. Az ingyenes táborban napi négyszeri étkezést is biztosítanak a táborozóknak, csupán 500 forint részvételi biztosítékot kell fizetni. – A program színvonala felér egy drágább táboréval, a pályázati elvárásnak megfelelően öt tematika jelenik meg a palettán, ezek a sport, a művészeti nevelés, a környezettudatosság, a közösségépítés és a kirándulás. A programelemeket próbáltuk úgy összeállítani, hogy változatos legyen a kínálat – mondta Kiss-Fodor Melinda. Arról is tájékoztatott, hogy már létrehoztak a turnusokra egy-egy messenger csoportot, amibe felvették a résztvevőket, illetve az Erzsébet-táborok Paks 2022 Facebook-csoportot is, ezeken a felületeken fel tudják venni a családok a szervezőkkel a kapcsolatot, de az erzsebettaborokpaks@gmail.com emailcímen is megtehetik. Kiemelte, hogy ha egy gyermek valamilyen oknál fogva mégsem tud részt venni a táborban, időben jelezze a szülő, mert be tudnak hívni helyette egy másik diákot, illetve a pályázati feltételek teljesítéséhez fontos, hogy meglegyen a támogatáshoz szükséges gyermeklétszám.