Letették a katolikus iskola új épületének alapkövét

Letették a Paksi Balogh Antal Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium új épületének alapkövét június 10-én. Az ünnepélyes eseményen jelen voltak az intézmény tanárai, diákjai mellett Süli János államtitkár, Felföldi László pécsi megyéspüspök, Kutas Attila, a paksi római katolikus egyházközség plébánosa, valamint Szántó Zoltán, Paks alpolgármestere.

Tavasz óta folynak a munkálatok az általános iskola és a gimnázium bővítésével kapcsolatosan. A beruházás első ütemében új, kétemeletes, héttantermes épület készül el, kormányzati és egyházmegyei támogatásból, mintegy egymilliárd forintból.

Az új épület alapkövének letétele alkalmából tartott ünnepségen Koósz Roland, az intézmény igazgatója köszönetet mondott mindazoknak, akik lehetővé teszik az 1993-ban alapított, jelenleg széttagolt intézmény bővítését. Felföldi László pécsi megyéspüspök arról beszélt, hogy a mai gyerekek, akik ebben az iskolában tanulnak, a jövőt határozzák meg. Süli János, a paksi beruházásért felelős államtitkár jelentős szerepet játszott abban, hogy a beruházás megkezdődhetett. Hangsúlyozta, nagy öröm, ha a gyerekeknek hoznak létre valamit, legyen az új iskolaépület, sportpálya vagy játszótér, hiszen mindez az ő épülésüket szolgálja. Szántó Zoltán, Paks alpolgármestere szerint a Balogh Antal katolikus óvoda, általános iskola és gimnázium olyan minőséget és színvonalat jelent a városban, hogy fejlődése kifejezetten támogatandó.

Fotó: TelePaks-Paksi Hírnök Facebook-oldal

Az alapkő mellett időkapszulát is elhelyeztek, amelybe Koósz Roland, az intézmény igazgatója az iskola tanulóinak és pedagógusainak jelenlegi névsorát, fotókat az iskola életéből, és a 25. jubileumi évfordulóra készült filmet, Szántó Zoltán a Paksi Hírnök legfrissebb számát tette, Süli János államtitkár pedig kedves emlékét, egy érmet helyezett el a kapszulában, amelyet Felföldi László az alapkőletétel előtt, a leendő épület alapjaival együtt megszentelt.

Az ünnepi eseményt az intézmény Kalkuttai Szent Teréz Tagóvodájának idén ballagó óvodásainak és az iskola diákjainak műsora színesítette, fellépett a C four G zenekar és a Paksi Grund csapata.

Az új épület alapozását hamarosan megkezdi a kivitelező, a Pécsi Tatar Zrt.