Megvan az első új játékos, két játékossal pedig hosszabbítottak

Hivatalos honlapján jelentette be az Atomerőmű SE férfi kosárlabda-szakosztálya, hogy a klub leigazolta Samuel Taiwo-t. A Szolnoki Olajbányászban nevelkedett, nigériai születésű, de magyar állampolgárságú, 205 cm magas, 95 kg súlyú, 22 éves center már átesett az erőnléti felmérésen, és megkapta a nyári edzésprogramját.

Forrás: kosarlabda.ase.hu

Csirke Ferenc vezetőedző az ase.hu-nak elmondta: Fontos volt, hogy tudjunk igazolni még egy magas magyar játékost, ugye Taiwo magyarnak számít ebben a bajnokságban. Úgy érzem, hogy nála minden adott ahhoz, hogy könnyen beilleszkedjen a csapatba, fiatal és három-négy éve folyamatosan top klubban edzett és játszott. Nála sokkal jobb opció nem is lehetett volna, örülök, hogy minket választott, és remélem, hogy tud segíteni a csapatunknak.

További hír, hogy Gulyás Milán és Pajor Dávid is az ASE NB I.-es férfi kosárlabdacsapatát erősíti a követkető szezonban. Milánnal plusz egy évet hosszabbítottak. A magyar játékos az előző szezont kényszerpihenőn töltötte, miután két bokaműtéten esett át. A rehabilitációja jól sikerült, és teljes erőbedobással készül a visszatérésre. Dávid két évet marad a csapatnál. A fiatal játékos évek óta erősíti az utánpótlás-, a felnőtt- és a B csoportos csapatot, emellett a 2021/2022-es szezon végén egyre több játéklehetőséget kapott, írják az ASE honlapján.