Bolgár játékost igazolt az ASE

Bejelentette első légiósát az Atomerőmű SE NB I./A csoportos férfi kosárlabdacsapata, egy évre szóló szerződést írt alá a 23 éves, 206 cm magas, bolgár válogatott, Yordan Minchev. A hármas és négyes poszton is bevethető játékosnak nem lesz idegen a magyar bajnokság, ugyanis az előző szezonban az MVM-OSE Lions csapatát erősítette. A magyar mellett megfordult már a bolgár első osztályban, Szerbiában, Törökországban és Macedóniában. A január 29-i paksi csarnokavatón – az volt az utolsó oroszlányi meccse, majd visszatért a Levski Sofiához – sem fogta vissza magát, 26 pont, 10 lepattanó és 3 gólpassz volt a termése a paksi csapat ellen.

Az ase.hu-nak Csirke Ferenc vezetőedző a következőket mondta az új játékosról: Örülök, hogy sikerült Yordant leigazolni, személyében egy olyan játékos csatlakozott a csapathoz, aki ismeri a magyar bajnokságot. Négyes és hármas poszton is bevethető, ami több lehetőséget biztosít nekünk taktikai szempontból. Fontos láncszeme lesz csapatunknak.

Yordan Minchev azt mondta: Nagyon izgatott vagyok, hogy ismét Magyarországon játszhatok, ráadásul egy olyan csapatnál, mint a Paks. Tudom, milyen nevet szerzett magának az egyesület az országban, és ez remek. Ismerem a ligát, az erőviszonyokat, ráadásul a szurkolók mindig remek hangulatot teremtenek, bárhova is megyünk, ezt imádom Magyarországban. Tavaly a csapat rengeteget küszködött, de ez már a múlté, alig várom, hogy egy jobb szezont fussunk, és ismét megteljenek a lelátók sportszimpatizánsokkal.

Forrás: Atomerőmű SE férfi kosárlabda Facebook-oldal