Legyen Ön is segítőKÉSZ! – Adománygyűjtés Kárpátaljának

Adománygyűjtést kezdeményez a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) a kárpátaljai egyházi és civil szervezetek támogatására, akik a helyi rászorulók és háborús menekültek ellátásában vesznek részt, írják a szervezet sajtóközleményében.

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége fennállása óta kiemelten fontosnak tartja a Kárpát-medencei magyarság támogatását, ezért szoros kapcsolatban áll Kárpátalján is több egyházi és civil szervezettel. Helyi együttműködő partnereik beszámolói szerint az elhúzódó orosz–ukrán háború miatt az érintett területeken továbbra is nagy szükség van a segítségükre és támogatásukra, mert a menekültek ellátása folyamatosan sok munkát és forrást igényel, drága a gyógyszer, az élelmiszer, nehezen lehet üzemanyaghoz jutni, az idősek pedig sok helyen egyedül maradtak és komoly anyagi nehézségekkel küzdenek.

Ezért a KÉSZ úgy döntött, hogy adománygyűjtést kezdeményez a kárpátaljai rászorulókat és háborús menekülteket ellátó magyar egyházi és civil szervezetek támogatására, hogy továbbra is hatékonyan tudják végezni karitatív tevékenységüket.

Mint írják közleményükben a rájuk bízott adomány biztosan jó helyre kerül, mert az összegyűlt támogatásokat kiterjedt és megbízható hálózatukon keresztül, aktuális és konkrét igények alapján továbbítják a rászorulókhoz, és így partnereik közreműködésével célzottan és gyorsan tudnak segíteni a bajbajutottakon.

Az adományozók a támogatásukat adománygyűjtő bankszámlán keresztül juttathatják el a szervezethez. Bankszámlaszám: 10702019-19719548-51300009, számlatulajdonos: Keresztény Értelmiségiek Szövetsége, közlemény: adomány Kárpátaljának. Az akció ideje alatt a honlapjukon rendszeresen tájékoztatást adnak a támogatások felhasználásáról.