Bemutatkozott a Lussonium Trail

Vadonatúj terepfutóverseny debütált a dunakömlődi dombok között, első alkalommal adott otthont Paks-Dunakömlőd a Lussonium Trail nevű megmérettetésnek. Komoly kihívások, természet adta akadályokkal tűzdelt terep várta a sportolókat július 17-én.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

Nemcsak a táj szépségében gyönyörködtek, bemelegítő gyakorlatokat is végeztek a Lussoniumba érkezők a Lussonium Trail elnevezésű verseny reggelén. Valamennyi sportoló azért érkezett, hogy próbára tegye saját magát és természetesen a lábizmait. A dunakömlődi dombok közötti futóverseny július 17-én debütált, a rendezők minden korosztályra gondoltak.

A gyermekek három korcsoportban állhattak rajthoz: az óvodásoknak egy, az alsó tagozatosoknak kettő, a felsősöknek pedig három kör teljesítése volt a feladat.
A felnőtteknek három távot jelöltek ki. 5, 14 és 24,5 kilométer között lehetett választani. A leghosszabb útvonalon a Paks-Dunakömlőd csodás panorámája húzós emelkedőkkel párosult. Ezen a terepen Herczeg Zoltán bizonyult a legjobbnak 1:51:13-as idővel.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

Nagy Péter főszervező szerint ez egy olyan verseny, ahol a legkisebbektől a legidősebbekig mindenki megtalálhatta a számításait. Törekedtek arra, hogy a Lussonium Trail egy barátságos, családias terepfutóverseny legyen, amelyen kötetlen, vidám hangulatban tudnak a futótársak évről évre találkozni egymással.

A Lussonium Trail az Ötpróba program pontgyűjtő állomása is volt egyben. Aki a rendezvényen regisztrált, az ötpróbázóként vett részt a programon, és a teljesített távtól függően értékes pontokkal gazdagodott.