Döntött a városvezetés

Hat témáról tárgyalt Paks képviselő-testülete a keddi rendkívüli ülésen. A grémium többek között vásárokról és a piacokról, közműfejlesztési pályázatról és településrendezési eszközök módosításáról is határozott.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

A grémium az első pontban a piacokról és vásárokról szóló rendeletét módosította. A döntés értelmében valamelyest változnak a helyhasználati díjak a paksi piacon. A mintegy 100 forintos emelést szeptember 1-től az üzemeltető javasolta, tekintettel arra, hogy az elmúlt évek alatt a közüzemi díjak, tisztítószerek árai, továbbá a rágcsálóírtás árai jelentősen megnövekedtek.

Az idősek otthonában biztosított személyes gondoskodást nyújtó ellátásokért, a gyermekétkeztetésért, továbbá a gyermekek napközbeni ellátásáért fizetendő intézményi térítési díjakról szóló rendeletek módosítását is megszavazta a városvezetés kedden. Szabó Péter polgármester arról tájékoztatott, hogy a bölcsőde esetében nulla forintos marad a térítési díj, a gyermekétkeztetés esetében minimálisan emelkednek az összegek, az idősek otthonában pedig a 2021-es intézményi térítési díj 3850-ról, 4450 forintra emelkedik.

A képviselők a rendkívüli ülésen közműfejlesztési pályázatot is jóváhagytak. A Kőris közben nyolc ingatlant érint a mostani döntés. Az ivóvíz, valamint a szennyvíz hálózat és a közvilágítási rendszer kiépítési költségeit megközelítőleg 33,5 millió forinttal támogatja Paks Város Önkormányzata. A város 2022. évi költségvetési rendelete egyébként bruttó 50 millió forintot biztosít az ilyen típusú pályázatok idei támogatására.

A grémium döntött továbbá településrendezési eszközök módosításáról, környezeti vizsgálat lefolytatásának mellőzéséről, valamint Paks városát érintő utak megvalósításához szükséges pótkisajátításról is. Valamennyi napirendi pontot egyhangúlag, tizenegy igennel fogadtak el a képviselők.