Nyitott Paks – Sokszínű kultúra tábor

Nyitott kapukkal várnak minden érdeklődőt a Nyitott Paks projektben megrendezendő Sokszínű kultúra táborba, ahol a különböző nemzetiségű gyermekek sok szórakoztató és hasznos program révén ismerkedhetnek meg egymás kultúrájával. A magyar és orosz kultúrára építkező programok között pantomim, kézművesség, gasztronómia és tánc témájú foglalkozások lesznek kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A pantomimes programmal felhívják a figyelmet arra, hogy szavak nélkül is meg lehet érteni egymást, ugyanúgy, ahogy a tánc és kézművesség esetében, a művészetnek sincsenek kulturális korlátai. A főzésfoglalkozás alatt, meg is vendégelik a gyerekeket ebédre, így a szülőknek csak a reggeliről kell gondoskodniuk.

A program augusztus 8. és 11. között zajlik, a tábor mindennap 7.30-tól 13.30-ig tart, utána el kell hagyni a helyszínt, azaz a Csengey Dénes Kulturális Központot. A különböző napokon külön korcsoportok vehetik igénybe a tábort, így egy gyermek egy napon vehet részt: augusztus 8. hétfő: 8–10 évesek, augusztus 9. kedd: 11–13 évesek, augusztus 10. szerda: 14–15 évesek, augusztus 11. csütörtök: 16–18 évesek. A nyelvi korlátok áthidalását oroszul és magyarul beszélő animátor segíti. A táborban való részvétel ingyenes.

A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, és a helyszínen is be kell jelentkezni 7.30-tól a regisztrációs ponton.
Előzetes regisztráció magyar állampolgároknak: ugyfelpont3@paks.hu; Paksi Polgármesteri Hivatal információs pult; Csengey Dénes Kulturális Központ. Előzetes regisztráció külföldi állampolgároknak: a PIP Nonprofit Kft. elérhetőségein: icenter24@pipkft.hu, +36 80 296868.