Felkészült a Paksi FC az új szezonra

Lezárult a felkészülési időszak a Paksi FC NB I.-es labdarúgócsapatánál, ami kemény munkával és kilenc edzőmérkőzéssel igencsak tartalmas volt. Július 31-én az OTP Bank Liga első fordulójában a MOL Fehérvár FC együttesét fogadják Waltner Róbert tanítványai.

Igazán sikeresnek mondható az alapozási időszak a Paksi FC 17. NB I.-es idényének rajtja előtt, ha a lejátszott edzőmérkőzések türkében vizsgáljuk a történteket, hiszen a kilenc meccsből hetet megnyertek, és kettőn osztoztak a pontokon a zöld-fehérek. Soha rosszabb mérleget, kívánhatjuk a bajnoki rajt előtt, ami a Paksnak hazai pályán a Fehérvár vendégjátékát jelenti. A mérkőzés július 31-én 18 órakor kezdődik. Jegyek és bérletek válthatók a Fehérvári úton, részletes információk a paksifc.hu oldalon.

Fotó: paksifc.hu

Az előző bajnoki szezon zárása után volt játékosmozgás a keretben, Waltner Róbert többek között nem számíthat a gólkirály Ádám Martinra, aki Dél-Koreában folytatja, Medgyes Sinanra, aki Budapesten, Pethő Bencére, aki Győrben, valamint a kölcsönből visszatérő Bognár Istvánra, aki szintén Budapesten. Viszont az érkezési oldal is „ütősnek” tűnik, jött Bőle Lukács a Budapest Honvédtól, a Gyirmót FC Győrtől Varga Barnabás, az előző bajnokság második legeredményesebb magyar játékosa, és a hosszú idegenlégióskodást követően Újpest átszállással Paksra igazolt a 2016-os Eb-n kiválóan játszó Kádár Tamás. Persze ahogy a mondás tartja, a puding próbája az evés. Reméljük, az érkezők, valamint a csapatba kerülő fiatalok pótolni tudják a távozó játékosokat, és ezt már az első fordulóban bizonyítják az edzői stábnak és a szurkolóknak. És ahogy a rutinos Szabó János fogalmazott a Fehérvár vendégjátéka előtt: „Jó lenne végre hosszú idő után győzelemmel indítani a szezont, ami egy lökést is adna az évadra, ez biztos. Nem lesz könnyű dolgunk, de mindent megteszünk majd, hiszen hazai pályán, saját közönségünk előtt mindig extrán szeretnénk teljesíteni.” Ez a lényeg, a többi majd a pályán dől el.

Dallos Tibor