A komlói tűzoltók csapata lett az első a 25. Tűzkakas Strandfoci Bajnokságon

Tizennyolc csapat több mint száznyolcvan focistája küzdött meg egymással az Országos Tűzkakas Strandfoci Bajnokságon, július utolsó hétvégéjén a paksi strandon. A döntőben a komlói és a kiskunhalasi csapat versengett a trófeáért, amelyet végül a komlói tűzoltók vihettek haza. A bronzmérkőzésen a Jászberényi Öregfiúk csapata talált többször a hálóba, így ők álltak a dobogó harmadik fokára.

Fotó: TelePaks-Paksi Hírnök Fb.-oldal

Huszonötödik alkalommal rendezte meg a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Paksi Önkéntes Tűzoltó Sport- és Hagyományőrző Egyesület és az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület a Tűzkakas Országos Strandfoci Bajnokságot. A versenynek ismét a Paksi Ürgemezei Strand adott otthont.

A selejtezőket követően már egyenes kieséses rendszerben zajlottak a mérkőzések a jubileumi bajnokságon. A nyolcaddöntőkben a barcsi, a miskolci, az ózdi, a paksi, a sárbogárdi, a jászberényi, a kiskunhalasi és komlói csapat várta a sípszót. A mindent eldöntő utolsó meccset a Kiskunhalasi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság és a Komlói Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság csapata játszotta, és a Baranya megyeiek győzelmével zárult a küzdelem. Harmadik helyen a Jászberényi Öregfiúk csapata, míg negyedik helyen a Sárbogári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság csapata végzett.

A nyolcaddöntőkből tovább nem jutott Paksi, Barcsi, Miskolci és Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságok csapatai az ötödik helyen végeztek. A dunaújvárosi VÉD-SZ Kft., a Pécsi Tűzoltók, a Székesfehérvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság, a Mosonmagyaróvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság, a Szentesi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Pécsi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság csapata még a nyolcaddöntők előtt búcsúzni kényszerült, így egységesen a kilencedik helyen végeztek. A Siófoki Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság és a Jászberényi Csikók csapata pedig a selejtező mérkőzések után távozott a strand homokjáról.

Ez alkalommal is díjazták a különleges teljesítményeket. A gólkirály Tóth István, a Jászberényi Öregfiúk játékosa lett 25 góllal. A legjobb paksi játékosnak járó elismerés Szendi Flóriáné lett. A legjobb mezőnyjátékosnak járó díjat Bocz Gábor, a Komlói Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság csapatának játékosa vehette át. A legjobb kapusnak a kiskunhalasiak hálóőre, Borbás Roland bizonyult, míg a legsportszerűbb csapatnak a Pécsi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság csapatát választották, a legidősebb aktív tűzoltónak járó elismerést pedig Vass István vehette át.

A díjak átadásánál dr. Balázs Gábor tűzoltó dandártábornok, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, valamint Ördög István tűzoltó ezredes, az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület ügyvezető elnöke is jelen volt. Az ezredes elmondta: örömteli, hogy az emberek nemcsak a káresetek helyszínén, hanem egyéb, közösségépítő sportesemények alkalmával is tanúi lehetnek a tűzoltók közötti összetartásnak. Az elöljárók méltatták a nagy múltú bajnokságot, külön kiemelték a szervezők kitartó munkáját, egyben reményüket fejezték ki, hogy ez a hagyomány a jövőben is játékra invitálja a sportolókat.

/Forrás: tolna.katasztrofavédelem.hu/