Intézményi felújítások, karbantartások zajlanak

Több mint 82 millió forintot költ intézményei felújítására Paks Város Önkormányzata a nyáron. Zajlanak a festések, mosdók burkolatcseréje, felújítása, klímák beüzemelése óvodában, bölcsődében, számos helyen pedig karbantartási munkálatok zajlanak.

Majdnem minden paksi önkormányzati fenntartású intézményben zajlik felújítás a nyáron. – A költségvetés összeállításakor beterveztük az intézményfelújítási és -karbantartási kereteket. Ezen belül zajlik nyáron a tisztasági festés is, illetve a nagyobb karbantartásokat az intézmények nyári zárva tartására időzíti a DC Dunakom Zrt. A fejlesztések az óvodákat, a bölcsődét, a könyvtárat, a múzeumot is érintik – tájékoztatott Szántó Zoltán, Paks alpolgármestere.

Fotó: Babai István/Paksi Hírnök/archív illusztráció

Az egyik legnagyobb beruházás a Paksi Benedek Elek Óvoda Hétszínvirág tagóvodájában zajlik. Az intézményben felújítják a melegítőkonyhát, átépítik az ételek szállítására használt liftet, de megújulnak a mosdók is, és az udvaron szintén jelentős változások várhatók. A kinti játéktároló helyére egy újat építenek, amely mellett egy mosdó is helyet kap majd. Ez több mint hétmillió forintba kerül. Továbbá felújítják a melléképület homlokzatát, és három klímát telepítenek az emeleti csoportszobákba. Az óvodaépületben 1975 óta nem történt jelentősebb felújítás. – A szülők türelmét ezúton is kérem a hosszabb zárvatartás miatt. Jelenleg nettó ötvenmillió forintból egy teljesen új, modern, ipari melegítőkonyhát alakítanak ki, ami a gyermekétkeztetés feladatainak ellátására szolgál majd a mindennapokban. Itt teljes közműcserére volt szükség, és a burkolatok is megújulnak – tette hozzá Paks alpolgármestere. Az óvodákban, a bölcsődében, a Cseresznyéskert Erdei Iskolában, a Csengey Dénes Kulturális Központban és a Sóstói Gyermektáborban is tisztasági festést végeznek. A Paksi Bóbita Bölcsődében felújítják a külső mosdót, kijavítják az udvar burkolatát. A Paksi Napsugár Óvoda Eötvös utcai tagóvodájában kicserélik a tornaszobában levő linóleumot, és új beltéri ajtókat helyeznek be. Számos városi intézményben zajlanak karbantartási munkálatok a nyáron – összegzett Szántó Zoltán. A paksi önkormányzat eddig közel húszmillió forintot fordított a tisztasági festésre, és közel tizenhárom millió forintot a karbantartási munkálatokra. A munka azonban nem áll meg. A tervek között szerepel a Paksi Benedek Elek Óvoda Kishegyi úti tagóvodájában a vizesblokk felújítása. A múzeumban és a könyvtárban is lesznek beruházások. A Paksi Életfa Idősek Otthonában teakonyhát alakítanak ki a lakóknak, és bővítik a dolgozók részére fenntartott helyiséget, valamint a gyapai közösségi ház bejáratánál az előtető felújítására és nyílászárók cseréjére is sor kerül majd.