Jól szerepeltek az ASE versenyzői a vébén

A kanadai Halifax adott otthont a gyorsasági kajak-kenu világbajnokságnak, ahol az Atomerőmű SE három versenyzője, Pupp Noémi, Hodován Dávid és Kollár Kristóf is rajthoz álltak. A fiatal paksi sportolók egy negyedik, egy hatodik és egy hetedik hellyel járultak hozzá a magyar válogatott jó szerepléséhez.

Forrás: kajakkenu.ase.hu

Először Pupp Noémi, a női kajak négyesek 500 méteres versenyében volt érdekelt. Az előfutamukban harmadik helyen végeztek, így a döntőben a kettes pályára kerültek. A nagyon fiatal egység, Fojt Sára (18), Pupp Noémi (ASE, 24), Kőhalmi Emese (20), Gazsó Alida Dóra (22), az élbolytól nem sokkal lemaradva a hatodik helyen ért célba.

A kenu kettesek 1000 méteres távján az elődöntőben a Kiss Balázs (26), Hodován Dávid (ASE, 21) összetételű hajó harmadik helyen ért célba, így ők is a kettes pályára kerültek a döntőben. A szeles pályán a negyedik helyezettől nem egészen másfél másodperccel lemaradva a hetedik helyet szerezték meg.

A kenu négyesek 500 méteres döntőjében a magyar hajóban Kollár Kristóf képviselte az ASE színeit. A női K4-hez hasonlóan szintén fiatalok alkotta kvartett, Zombori Dominik (22), Koczkás Dávid (22), Slihoczki Ádám (22) és Kollár Kristóf (20) a harmadik helyezett mögött bő két másodperccel lemaradva negyedikként evezett a célba.