Ez lesz a Szent István Napok programja Pakson

Szent István-napi ünnepi megemlékezésre várja a lakosságot Paks Város Önkormányzata augusztus 20-án 10 órára, a helyszín a Bazársor teteje. Beszédet mond Szabó Péter polgármester, az ünnepségen közreműködnek Feil Gréta (vers) és Racskó Eszter (ének). Az ünnepség végén a történelmi egyházak képviselői megáldják az új kenyeret.

Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal/2021-es felvétel

Augusztus 19-21. között a Szent István Napok keretében gyermek- és szórakoztató programokkal, gasztroudvarral, valamint koncertekkel várják a paksi ürgemezei pihenőparkban az érdeklődőket. Fellép mások mellett László Attila, Alee, a Carson Coma, a Follow the Flow, lesz Csókkirály Koncertshow és lézershow. Az idei rendezvénysorozat hívószavaihoz tartozik: két színpad, négyezer négyzetméteres terület az Ürgemezőn, fesztiválhangulat. Szórólapok készültek, és a buszjáratokat a rendezvénysorozat programjaihoz igazítják. A rendezvénysorozatot idén is a Csengey Dénes Kulturális Központ szervezi.

Részletes program:

Augusztus 19. (péntek), Ürgemezei Pihenőpark
17.00: Tompeti és Barátai gyermekkoncert
19.00: László Attila fellépése
21.00: Csókirály – a koncert, közreműködnek Szulák Andrea, Csonka András, Feke Pál, Zséda, Veréb Tamás, Heincz Gábor Biga, 6 tagú női tánckar és a 9 tagú Crescendo Music Orchestra
Kísérőprogram 16.00-20.00: Mr. Piano, Paks II. információs sátor

Augusztus 20. (szombat), Ürgemezei Pihenőpark
16.00: Kolompos Együttes gyermekkoncertje
17.15: Alee fellépése
18.00: Tűzvirág Táncegyüttes fellépése
19.00: Vaga Banda gólyalábasok
19.45: SzKiTon Produkció
21.00: Carson Coma koncertje
22.30: lézershow

Augusztus 21. (vasárnap), Ürgemezei Pihenőpark
17.00: Csurgó zenekar gyermekkoncertje
17.45: Warm up dj – Dj Jediimaan
18.00: ORIGAMiES koncertje
19.00: Shisha Café koncertje
21.00: Follow the Flow koncertje

Mindhárom napon lesz 16.00-20.00 óra között csillámtetoválás, arcfestés, hennafestés, babasarok, VR sátor, pedálos gokart, légvárak, ötpróbás játékok, tulipános parasztudvar, ládaderbi, ügyességi játékok. Vásár-tér: kürtőskalács, hurka, kolbász, beatgrill, bbq, hamburger, üdítő, sült krumpli, fagylalt, kenyérlángos, jégkása, vattacukor, játékok, lángos, édesség, termelői sajt, pálinka, bor, főtt kukorica, kézműves sör, ékszerek, textiltermékek, szappan, ruházat, lufi, levendulás termékek.

Közlekedési információ:

Az augusztus 20-i rendezvénysorozat miatt a Paksi Közlekedési Kft. augusztus 19-én, 20-án és 21-én a hazajutást segítő, soron kívüli járatot indít a strand és Dunakömlőd között. A menetrenden kívüli 1/S járat az ürgemezei strandtól 23:10-kor indul. A rendezvény látogatói menetjegy megváltásával, vagy érvényes utazási igazolvánnyal (pl.: bérlet) vehetik igénybe a járatot.