A Nemzetközi Fúvós Napok Fesztiválra invitálják a közönséget

2022. augusztus 21–28. között rendezik meg a Hetedik Nemzetközi Fúvós Napok Fesztivált. A hazai fúvós élet kiemelkedő előadói mellett külföldi művészek koncertjei, családi programok, művészeti táborok, találkozók és versenyek alkotják a fesztivál színes programját. Kovács Zalán László tubaművész, a fesztivál igazgatója hangsúlyozta, hogy bár az idei évben minden eddiginél nehezebb volt a fesztivált létrehozni, de a közönség számára továbbra is sikerül ingyenesen biztosítani a programokon való részvételt. A fesztivál fővédnöke Süli János, a Külgazdasági és Külügyminisztérium paksi beruházásért felelős államtitkára.

A Nemzetközi Fúvós Napok Fesztivál a sokszínűsége és kivételes minősége révén hungarikumnak tekinthető magyar fúvószenei kultúrát nemcsak tükrözi, hanem annak immár széleskörűn elismert, határainkon túl is számontartott, rangos ünnepe. Általa kulturális hidat építenek azon települések között is, amelyeket hamarosan valóban dunai híd és gyorsforgalmi út köt össze. A több mint 20 koncertnek és több mint 30 további közösségi eseményeknek idén Paks, Dunaföldvár, Kalocsa, Madocsa, Dunaszentgyörgy és Gerjen adnak otthont.

A Készenléti Rendőrség Zenekara a Várszínpadon. Dunaföldvár 2021. Fotó: a fesztivál felvétele

Olyan kiváló előadókkal találkozhat a közönség, mint Kiss Gy. László Liszt-díjas tárogatóművész, Klenyán Csaba ugyancsak Liszt-díjas klarinétművész, Puskás Levente, az Egressy Béni Konzervatórium szaxofonművész tanára, harsonaművész szólisták, Kiss Zoltán, a világhírű bécsi Mnozil Brass tagja és Veér Mátyás, a Stuttgarti Operaház Zenekarának művésze. Franciaországból érkezik különleges programjával a Clarinetti Ensemble, de műsort ad a Szolnoki Légierő Zenekar és a Készenléti Rendőrség Zenekara is, akik a fúvószene számos ágának igazi mesterei.

Kovács Zalán László fesztiváligazgató a Csengey Dénes Kulturális Központban. Paks, 2021. Fotó: a fesztivál felvétele

Természetesen fellép a fesztivál igazgatója is, Kovács Zalán László többszörös nemzetközi versenygyőztes tubaművész is. A koncertlátogatókat és a művészeti táborok diákjait a helyiek sokoldalú és vendégszerető vendéglátása mellett minden korosztályt megszólító, színes közösségi események sora várja.

Paksi programok:

Időpont: augusztus 22. (hétfő) 18:00
Helyszín: Csengey Dénes Kulturális Központ
Műsoron: fesztivál nyitókoncert meghívott szólistákkal
Közreműködik: Paksi Városi Vegyeskar

Időpont: augusztus 27. (szombat) 19:00
Helyszín: Evangélikus templom
A kürttábor és a retro kürttalálkozó résztvevőinek közös koncertje.

Időpont: augusztus 28. (vasárnap) 10:00
Helyszín: Csengey Dénes Kulturális Központ
Műsoron: kürttábor zárókoncert

Bővebb információ, teljes program: www.fuvosnapok.hu