Átadták a 2. számú út – SITE út – első szakaszát

Ünnepélyes keretek között adták át azt az új útszakaszt augusztus 24-én, amely a Paks II. beruházás belső úthálózatának részeként a kikötőt és az építkezés helyszínét köti majd össze.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

A 2. számú út első szakaszának beruházása egy körülbelül 300 méter hosszú összekötő útrész felújításából, egy körforgalmú csomópont kialakításából és egy 1120 méter hosszú, nagy teherbírású szállítóút kialakításából állt. Az útszakasz a 6-os főút Duna felőli oldalán a Paksi Ipari Park keleti részén épült meg. A 2. számú út második szakasza vezet majd a spiráltípusú körforgalom 2. ágából indulva a kikötőig. Az út elkészültével biztosított lesz a szállítás a kikötőtől egészen a Paks II. beruházás területéig.

A képen (b.-j.) dr. Horváth Kálmán főispán, Szántó Zoltán alpolgármester, Gyöngyösi Csaba ügyvezető. Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

Az úgynevezett 2. számú út átadóünnepségén dr. Horváth Kálmán, a Tolna Megyei Kormányhivatal főispánja, Szántó Zoltán, Paks város alpolgármestere és Gyöngyösi Csaba, a PIP Nonprofit KFT ügyvezetője vágták át a szalagot. Süli János, a Külgazdasági és Külügyminisztérium paksi beruházásért felelős államtitkára azt mondta, hogy az új útszakasz megépítésével egy fontos követelménynek tett eleget a magyar fél.

A Paks II. projekt megvalósítása során az előkészítési, építési időszakban, majd az üzemeltetés során jelentős mennyiségű anyag, berendezés, illetve szerkezet összeállítására és beszállítására lesz szükség. Ezek fogadása az építés helyszínén, annak logisztikai és biztonsági pozíciói miatt csak pontos időzítéssel, kiváló szervezéssel biztosítható zökkenőmentesen.

A 10 méter széles szállítóút teherautó-, személyautó-, kisbusz-, valamint autóbusz-forgalom kiszolgálására és a Paks II. beruházás megépítéséhez szükséges, akár 11,5 tonnás maximális tengelyterhelésű gépjárművek fogadására egyaránt alkalmas. Az útszakasz építésével párhuzamosan a vízépítési, a távközlési, a közvilágítási, a vízellátási, a csatornázási munkákat is elvégezték.

(Forrás: pipkft.hu, TelePaks)

A TelePaks televízió összefoglalója:

Úthálózat-fejlesztés Pakson