Zöld közlekedés hete Pakson

Idén szeptember 16. és 22. között rendezik meg az Európai Mobilitási Hét elnevezésű akciót, melynek célja a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése. Magyarország a kerékpárutak folyamatos építésével, a közösségi és az elővárosi közlekedés szolgáltatásainak fejlesztésével járul hozzá ehhez a fontos célhoz.

Paks város vezetősége elkötelezett a környezetvédelem és a közösségi közlekedés fejlesztése iránt. A város elektromos meghajtású buszokkal szolgálja ki a városi tömegközlekedési igényeket, melynek során nem csupán a szolgáltatás minősége, volumene javult jelentősen az utóbbi időben, de fontos kiemelni, hogy mindez környezetbarát módon, emissziómentesen valósul meg. A hozzáférhető, környezetbarát tömegközlekedés nemcsak közlekedéspolitikai, hanem szociális és gazdasági racionalitás is. Egy fejlett város nem az a hely, ahol a szegények is autóval járhatnak, hanem az, ahol a gazdagok is tömegközlekednek.

Elektromos busz. Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

Pakson az Önkormányzat, a Paksi Közlekedési Kft. és a PIP Nonprofit KFT. kezdeményezésében megvalósuló akcióval kívánják népszerűsíteni a közösségi közlekedést. A tervezett akció keretében a város lakossága, az itt dolgozók, a városba látogatók 2022. szeptember 22-én (csütörtök) az Autómentes Napon térítésmentesen használhatják, a 2022. szeptember 16-21-ig tartó időszakban pedig a forgalmi engedély felmutatásával vehetik ingyenesen igénybe a paksi tömegközlekedési eszközöket.