Járdafelújítás kezdődik az Építők útján

Teljesen megújul a járda az Építők útja keleti oldalán. Az erről szóló kivitelezési szerződést ma (09.23.) írták alá Szabó Péter polgármester és Siklósi Zoltán, a ZO-BAU Építőipari Kft. ügyvezetője.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

Szabó Péter polgármester a sajtónyilvános szerződéskötésen azt mondta, hogy az Építők útján korábban megújult az aszfaltburkolat, parkolók, most pedig a keleti oldalon a járda rekonstrukciója történik meg, ami igen rossz állapotban van. Arról is tájékoztatott, hogy a beruházás értéke közel nettó 57 millió forint, amit részben a Belügyminisztérium önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatása keretében nyújtott forrásból, részben a város kötségvetéséből biztosítanak, a támogatás mértéke az elszámolható költség ötven százaléka.

Siklósi Zoltán, a kivitelező ZO-BAU Építőipari Kft. ügyvezetője azt mondta, hogy a munkálatok során igyekeznek a lehető legkevésbé zavarni a lakosság nyugalmát, és figyelemmel lesznek a családi házaknál a zöldfelületekre. Az Építők útja keleti oldalán összesen 470 méter hosszban újul meg a járdafelület, ezen belül 93 méter hosszban 2 méter szélességben, 377 hosszban pedig 2,25 méter szélességben építenek térkőburkolatot. A munkálatoknak része a kapubejárók csatlakozásának kialakítása, a járdát határoló kiemelt út- és járdaszegély átépítése, valamint a kiemelt szegély melletti aszfaltburkolat helyreállítása és a kerti szegély menti padka rendezése.

Kudorné Szanyi Katalin a körzet önkormányzati képviselője azt mondta a TelePaks televízió kérdésére, hogy egy önkormányzati képviselőnek mindig az a legnagyobb öröm, ha megvalósul a körzetében valamilyen nagy beruházás. – Jelen esetben a körzetem „főutcája”, az Építők útja páratlan oldala újul meg. Hozzátette, hogy a másik oldalon, a 2-16. számnál lévő rész tervezése várhatóan idén elkészül, és reményei szerint majdan lesz forrás a kivitelezésre is.

TelePaks Híradó: