Bemutatkozik a TraffiPaks

Már letölthető a Paksi Közlekedési Kft. új mobilalkalmazása, ami megkönnyíti az utazástervezést, ugyanis ezen keresztül valós időben nyomon követhetők a járatok. Az alkalmazás használói elfelejthetik a menetrend böngészését, az indulási és menetidők számolgatását. Tíz-tizenöt másodperces frissítési közökkel lehet figyelni a járműveket a TraffiPaks nevű applikációban.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

Mostantól nem kell feltétlenül figyelnie a menetrendet az utasoknak. A Paksi Közlekedési Kft. új mobilalkalmazást fejlesztett ki, így a buszokat okoseszközön keresztül nyomon lehet követni. Az applikáció már letölthető – hívta fel a figyelmet a cég ügyvezetője. Tavi Tamás szerint iOS-re és Androidra is elérhető már az alkalmazás, amelyen az utasok meg tudják nézni, hogy mikor jön az adott busz, hol jár a jármű, mikorra ér adott megállóba.

Az applikáció a diszpécserek által használt forgalomirányítói rendszerből nyeri a menetrendi adatokat. Az alkalmazás megnyitásával az utasok búcsút inthetnek a menetrend böngészésének, az indulási és menetidők számolgatásának.

Tavi Tamás elmondta, önmagában az, hogy előre lehet tudni, mikor jön a busz, és valójában akkor is fog jönni a busz, amit az alkalmazás mutat, előre megtervezhetővé teszi a közlekedés igénybevételét. Véleménye szerint az applikáció nagyon kényelmes szolgáltatást tesz lehetővé az utazóközönség számára.

Az új alkalmazás a TraffiPaks nevet kapta. Szabó Péter polgármester szerint jó ötlet a fejlesztés, az új alkalmazással még tovább korszerűsödött a helyi tömegközlekedés. A folyamatos nyomon követés miatt az utasokat nem érheti meglepetés, ha ugyanis késés alakul ki, vagy torlódás miatt nem érkezik időben a busz, akkor ezt az appon keresztül nyomon tudják követni.

A program első indításakor egy rövid súgó mutatja be az applikáció használatának legfontosabb jellemzőit. A második lapon az aktuális térképnézetnek megfelelő terület közelében áthaladó vonalak listáját mutatja meg a program. Az egyes vonalakra koppintva rajzot készít a szoftver irányonként, az irány kiválasztásával pedig a megállólista is megtekinthető. Az alkalmazással és a telepítésével kapcsolatban további részletek is elérhetők a paksbusz.hu oldalon.