Pénteken kezdődik a bajnokság

Még el sem kezdődött a bajnokság, de már elköszönt egyik légiósától az ASE NB I/A csoportos férfi kosárlabdacsapata. A bolgár válogatottbéli fellépésén Yordan Mintchev jobb bokája megsérült, gyógyulására rövid időn belül nem volt remény, ezért a klub és a játékos közös megegyezéssel szerződést bontottak. A szakmai stáb hamar megtalálta az utódot a szerb Milos Grubor személyében. Az Újvidéki játékosról az ASE a honlapján a következőket írta: A 31 éves, 201 cm magas játékos Szerbiában kezdte a pályafutását, majd megfordult Romániában, Bosznia-Hercegovinában és Macedóniában is, a 2021/2022-es szezonban az osztrák Kapfenberg csapatában szerepelt, ahol 28 bajnoki, 6 Fiba Europe Cup és 1 Bajnokok Ligája mérkőzésen lépett pályára. Az osztrák első osztályban 14,9 pontot, 6,5 lepattanót és 2,4 gólpasszt átlagolt. Milos a hétfő (09.26.) esti edzés, majd az azt követő szurkolói ankét előtt válaszolt a Paksi Hírnök kérdéseire.

Milos Grubor. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

– Szerbia, Románia, Ausztria, körbejártad Magyarországot, hogyhogy csak most jutottál el hozzánk?

– Valóban sok helyen játszottam már, mire kikötöttem Magyarországon, így alakult. Úgy érzem, hogy az lesz a lényeg, hogy segítsem a csapatot, és minél jobb helyezést érjünk el a bajnokságban.

– Mielőtt elfogadtad a szerződési ajánlatot, beszéltél ismerősökkel a magyar bajnokságról, az itteni lehetőségekről?

– Igen, sok szerb barátom játszik Magyarországon, és mindenki azt mondta, hogy ez egy jó bajnokság, és jól készüljek fel rá.

– Mit gondolsz, mik az erősségeid, mi az, amivel a csapat hasznára lehetsz?

– A védekezésem az, amivel sokat tudok segíteni, és úgy gondolom, hogy elég jól dobok, de ha bármivel a csapat hasznára lehetek, az jó, értelemszerűen minél több meccset kell nyernünk.

– Kaposváron már játszottál együtt a társakkal, hogy ítéled meg azt a meccset?

– Úgy gondolom, hogy a csapat kémiája rendben van, pedig még csak pár napja vagyok itt. Ennek ellenére már egy egész jó meccset sikerült játszanunk a Kaposvárral, és remélem, hogy ennél csak jobbak leszünk.

– Paks nem egy nagyváros, mennyit láttál idáig belőle?

– Szeretem a kisvárosokat, nincs nagy nyüzsgés, itt arra tudok koncentrálni, ami a munkám, és így tudok igazán mindig jobb és jobb lenni.

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

Az edzést követő szurkolói ankéton Gulyás Róbert szakosztályelnök többek között beszélt a játékosok kiválasztásáról, hogy fontos szempont volt a játékosok személyisége is, a bajnoki szereplésnél a cél a rájátszásba kerülés. Elmondta, hogy az új idényben szigorúbb feltételek lesznek beléptetéskor, és a szurkolói rendbontást is komolyabban kezelik. Csirke Ferenc vezetőedző elmondta, hogy tulajdonképpen háromszor kellett kezdeni a felkészülést, először csak a magyar játékosokkal, aztán másodszor, amikor a külföldiek megérkeztek, és harmadszor, amikor Eilingsfeld visszatért a válogatottcsapattól. A felkészülési mérkőzéseket, ha csak az eredményeket nézzük, sikeresnek mondhatja, hiszen hatból ötöt megnyert a csapat. Sajnálja, hogy hazai pályán csak két meccset játszottak, de az Oroszlány ellenit sérülések miatt le kellett mondani. Kovács Ákos csapatkapitány kiemelte, hogy jó a csapat kémiája, nagyon jó a hangulat, a szereplés a tavalyi idénynél csak jobb lehet. Ezután a szurkolók tettek fel kérdéseket a játékosoknak és a szakmai stábnak. Pénteken (09.30.) este elrajtol a 2022/2023-as bajnokság, az ASE az Alba Fehérvár KC csapatát fogadja 18 órakor a Gesztenyés úton.

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök