Az idősek világnapja alkalmából

Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét az idősek világnapjává. Ebből az alkalomból szeptember 30-án a Csengey Dénes Kulturális Központba várják az időseket. Délelőtt a Paksi Gyógyászati Központ munkatársainak közreműködésével egészségügyi vizsgálatokon és szűréseken vehettek részt, lesz laborszűrés (koleszterinszint-mérés, vércukorszintmérés 8 órától 13 óráig 10 perces előjegyzéssel), testzsírszázalék-mérés, táplálkozási tanácsadás, vérnyomásmérés (8 órától 13 óráig 10 perces előjegyzéssel), frissítőmasszázs (8 órától 13 óráig 10 perces előjegyzéssel), valamint gyógytorna (9, 10, 11 és 12 órakor). Az előjegyzéseket a vizsgálat napján érkezési sorrendben 7.30-tól lehet kérni a Csengey Dénes Kulturális Központ előterében lévő regisztrációs pultnál.

Az idősek napi városi ünnepség 17 órakor kezdődik a színházteremben. Köszöntőt mond Szabó Péter, Paks polgármestere, majd „Szereted-e még…?” címmel Szécsi Pál emlékkoncertet ad Gergely Róbert, vokál Némedi-Varga Tímea és Gere Orsolya. Az ünnepséget követően állófogadáson látja vendégül a megjelenteket Paks Város Önkormányzata.

A 17 órakor kezdődő ünnepségre a belépés díjtalan, de belépőkártyához kötött. A jegyek átvehetők a Csengey Dénes Kulturális Központ jegypénztárában (hétfőtől csütörtökig 13 és 18 óra között).

Csengey Dénes Kulturális Központ. Fotó: Szép Zsóka/archív felvétel