Kézzel alkotott világ

Újabb állomásához érkezett az Atomerőmű Nyugdíjasklub Egyesület 2022 a kézimunka és képzőművészeti kiállítások éve a klubban programja. A legújabb tárlaton Kézzel alkotott világ címmel ad ízelítőt munkáiból Gombáné Kiz Éva (hímzés), Ignits Miklósné (kerámia, nemez) és Zelfel Istvánné (patchwork).

Forrás: TelePaks-Paksi Hírnök Facebook-oldal

Gombáné Kiz Éva többfajta hímzést kipróbált, horgolt, kötött és varrt is, de mindezek közül a keresztszemes hímzést kedvelte meg a legjobban. Számos terítőt, ajtó- és ablakdíszt, valamint faliképet is készített ezzel a hímzéssel.

Ignits Miklósné közel húsz éve kezdett kerámiával foglalkozni. Szorgalmasan képezte magát, ma már saját műhelyében dolgozik. Kreatív alkotó programjai keretében a nemezelés, kerámiakészítés, élményfestés és zerowaste varrás tudását adja át másoknak.

Zelfel Istvánné sok mindennel foglalkozott, például subázással, kalocsai és keresztszemes hímzéssel, gyöngyfűzéssel, de a foltvarrást kedvelte meg a legjobban.

A kiállítás az Atomerőmű Nyugdíjasklub Egyesület székhelyén tekinthető meg (Paks, Gesztenyés u. 26., a jégpálya mögött), október 24-ig hétfőn és kedden 13 és 18 óra között.

A kiállítás látogatásának tervezhetősége, szervezhetősége érdekében szívesen fogadnak előzetes bejelentkezést a szervezők, Lovásziné Anna a 20/411-0620 és Kerepesiné Katika a 20/209-4392 telefonszámon.