Fórumra hívta a lakosságot az önkormányzat

Lakossági fórumot tartott Paks Város Önkormányzata a város területén jelenleg folyamatban lévő Városi csomag – Tárgyalásos eljárás településrendezési eszközök módosításával kapcsolatosan. A fórumon kilenc téma volt terítéken.

Kilenc témakörben tehette fel kérdéseit, jelezhette észrevételeit a lakosság azon fórumon, amit a város területén jelenleg folyamatban lévő Városi csomag – Tárgyalásos eljárás településrendezési eszközök módosításával kapcsolatosan hirdetett meg Paks Város Önkormányzata.

Az egyik téma a Duna-part Gesztenyesor övezeti besorolás változása volt. – Olyan területet szeretnénk a lakosságnak adni, ami használható, a közösség számára is hasznos, és kulturált teret biztosít a szabadidő eltöltésére. Itt készülne a vasútállomás helyett, mellett egy új épület, illetve az egész fasor megújítását is tervezzük – tájékoztatott Kirizsné Buják Marianna, Paks főépítésze, hozzátéve, hogy az átalakításhoz szükséges az övezeti besorolás módosítása.

A kilenc téma között szerepelt az is, hogy a Kápolna utcába tervezett kerékpárút máshova kerülne. – A jelenlegi Helyi Építési Szabályzat szerint ez a kerékpárút a Kápolna utcán keresztül csatlakozott volna a főutcához. A Kápolna utca azonban eléggé szűkös, ezért úgy gondoltuk, hogy sokkal nagyobb terünk van erre a Rákóczi utcában, úgyhogy a Zsíros közön keresztül kijön egészen a Rákóczi utcáig a kerékpárút, és ott vezet majd le a Dózsa György útra – tudtuk meg Paks főépítészétől.

A partnerségi dokumentáció megtekinthető az önkormányzat hivatalos honlapján, a paks.hu oldalon a hirdetmények, közzétételek rovatban (ide kattintva is elérhető), valamint a Paksi Polgármesteri Hivatal 223-as irodájában. Aki nem tudott részt venni az október 18-i fórumon, de van a kilenc témakörhöz kapcsolódó észrevétele, javaslata, írásban eljuttathatja az önkormányzathoz 2022. október 26-ig a partnerségi felhívásban jelzett módokon.

A főépítész javaslata alapján a bejelentkező Partnerként való elfogadásáról, valamint a beérkezett vélemények, javaslatok elfogadásáról vagy el nem fogadásáról, utóbbi indokolásáról a képviselő-testület dönt.

Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal/archív illusztráció