Játékos feladatok a múzeumban

Családi nappal búcsúztatta az őszt a Paksi Városi Múzeum november 5-én. A szervezők 10-től 13 óráig rejtvényekkel és barkácsolással várták az érdeklődőket az intézményben. A feladatok között volt keresőjáték is, az épületben elrejtett tökdekorációt kellett megtalálniuk, és a hozzá tartozó kérdésre válaszolniuk a résztvevőknek. Az eseményen az évszakkal kapcsolatos kézműves-foglalkozásokon is részt vehettek a gyerekek és a felnőttek, ilyen volt például a tökvarrás, a papírtöklámpás-készítés és az üvegfestés.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

A rendezvény ideje alatt ingyenesen lehetett látogatni a múzeum kiállításait. Az őszt búcsúztató családi napra most is sokan érkeztek, tájékoztatott Bozsokiné Berta Orsolya, múzeumpedagógus. Hozzátette, hogy aggódtak a rossz időjárás miatt, de ennek ellenére pozitív visszajelzésekkel zárták a rendezvényt.

A családi napot a Múzeumok Őszi Fesztiválja országos rendezvénysorozat keretében valósították meg. A program a Márton-napi témahéttel zárul, amelyet november 7. és 11. között tartanak meg a Paksi Városi Múzeumban.