Megvalósult álmok

Újabb állomásához érkezett az Atomerőmű Nyugdíjasklub Egyesület 2022 a kézimunka és képzőművészeti kiállítások éve a klubban programja. A legújabb tárlaton, amely a Megvalósult álmok címet kapta Enyedi Árpádné (gobelinképek, horgolások), Kerepesi Ottóné (gyöngyékszerek) és Bunkóczi András (szobrok, versek) a kiállítók.

Mindhárman megálmodtak valami különlegest: szép, míves, értékes gyöngyékszereket, meseszerű gobelinképeket, leheletfinom csipkéket, terítőket és elgondolkodtató, lélekemelő, összetett alkotásokat. Megálmodták és megvalósították műveiket. Munkájuk eredményét, megvalósult álmaikat tárják a közönség elé a kiállításon.

Fotó: TelePaks-Paksi Hírnök Facebook-oldal

Enyedi Árpádné fiatal korától a mai napig örömmel varr, köt, horgol, hímez és készít gobelinképeket. Gobelinképein a természet szépségét hirdeti, tükrözi.

Kerepesi Ottóné a gyöngyözéssel tette le a kézimunkacsoport alapjait a nyugdíjasklubban. Folyamatosan bővíti az ismereteit. Munkáit, csodaszép gyöngyékszereit, függőit, nyakláncait, karkötőit, virág- és állatfiguráit már több kiállításon bemutatta.

Bunkóczi András vallja, hogy a kulturális érzékenység közelebb visz az alkotó és az alkotás világához. Az általa készített és a kiállításon bemutatott szobrok, kép és a hozzá tartozó vers, valamint a zenei aláfestés együttes hatása adja magát az alkotást, a látványt, élményt.

A kiállítás az Atomerőmű Nyugdíjasklub Egyesület székhelyén tekinthető meg (Paks, Gesztenyés u. 26., a jégpálya mögött), november 22-ig minden hétfőn és kedden 13 és 18 óra között. A látogatóknak lehetőségük nyílik találkozni a kiállítókkal, és így bővebb ismeretet szerezni az alkotásokról, valamint a készítés folyamatáról. A kiállítás látogatásának tervezhetősége, szervezhetősége érdekében szívesen fogadnak előzetes bejelentkezést a szervezők, Lovásziné Anna a 20/411-0620 és Kerepesiné Katika a 20/209-4392 telefonszámon.