A Paksi Advent 2022 programjairól tájékoztattak

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

– Mennyiségében szerényebb, de minőségében most is magas színvonalú lesz az adventi program – mondta Szabó Péter, Paks polgármestere mai (11.17.) sajtótájékoztatón, amit Márkus Zalánnal, a programot szervező Csengey Dénes Kulturális Központ igazgatójával tartottak.

A polgármester felidézte, hogy amikor az energiaválsággal összefüggő rendkívüli energiatakarékossági intézkedésekről tárgyalt a képviselő-testület októberben, még az volt a terv, hogy az idei adventi időszakban vásár nem lesz, csak a kulturális központ aulájában minden vasárnap gyertyagyújtás és kisebb műsor, ezzel is csökkentve a kiadásokat. – Végül úgy döntöttünk, hogy bár visszafogottan, a takarékosságot szem előtt tartva, de legyen ünnepi hangulat a karácsonyvárásban – mondta Szabó Péter.

A Csengey Dénes Kulturális Központ előtti téren lesz egy kisebb adventi udvar tíz faházzal, amely minden héten csütörtöktől vasárnapig lesz nyitva, és lesznek kulturális műsorok is. Vasárnaponként a kulturális központban tartják meg az adventi gyertyagyújtást, bent is lesznek vásározók, valamint koncertek. Márkus Zalán, a Csengey Dénes Kulturális Központ igazgatója azt mondta, rengetegen megkeresték őket, hogy nagyon szeretnének valamilyen adventi programot. – Megkerestük a polgármestert, és egy nagy városi összefogással sikerül megvalósítani a programokat, amelyekről folyamatos lesz a híradás, figyeljék felületeinket, mert még zajlik a szervezés, így a tervezethez képest lehet változás – hívta fel a figyelmet.