Egy doboznyi szeretet karácsonyra

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

– Idén is meghirdeti az önkormányzat az Egy doboznyi szeretet karácsonyra elnevezésű, már hagyományos cipősdoboz jótékonysági adománygyűjtő akcióját – jelentette be Szabó Péter polgármester ma (11.18.) sajtótájékoztatón. Mint elmondta, a korábbi években több száz ajándékcsomag gyűlt össze, és szeretnék a szervezők, ha idén is sok családnak, gyermeknek tudnának örömöt szerezni a lakosság közreműködésével.

Aki csatlakozni szeretne a kezdeményezéshez, töltsön meg egy vagy több cipősdobozt ajándékkal, és a csomagolásra írja rá, hogy milyen nemű és korú gyermeknek szánja. A dobozokba kerülhet meleg ruha, írószerek, tisztálkodószerek, játékok, édességek. Szabó Péter kitért arra, hogy családoknak is összeállíthatnak karácsonyi ajándékcsomagot az adományozók, ebben az esetben élelmiszerekkel töltsék meg a dobozt, és a csomagolásra írják rá a pontos tartalmát. Az ajándékcsomagokat december 15-ig kérik eljuttatni a polgármesteri hivatalban vagy a Csengey kulturális központban kijelölt gyűjtőpontra.

Az összegyűjtött adományokkal a Paksi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat, a Paks Kistérségi Szociális Központ fogyatékosok nappali ellátását biztosító szervezete és a Katolikus Karitász munkáját segítik, ők juttatják célhoz az ajándékcsomagokat.

Szabó Péter újságírói kérdésre arról is beszélt, hogy az önkormányzat kiemelt figyelmet fordít a szociálisan rászorulókra, az idei költségvetésben is több száz millió forintot biztosítanak a különböző ellátási formák finanszírozására, többek között az alacsony jövedelemmel rendelkező nyugdíjasok karácsonyi ajándékcsomag támogatására. A cipősdoboz akció azonban egy közösségi összefogás, amelyben idén is számítanak a lakosságra.