A tervek szerint vasárnap pályára lép Buckingham

Játékost cserélt az Atomerőmű SE NB I/A csoportos férfi kosárlabdacsapata. A közös megegyezéssel távozó Devonte Green helyére az Észak-Macedón ligából igazoltak a piros-kékek. De’Monte Buckingham 24 éves, 193 cm magas, 98 kg-os amerikai újonc, a skopjei Feniks 2010 csapatától érkezett az Atomvárosba. A Feniksben a most indult bajnoki szezonban hatszor lépett pályára, 19.2 pontot, 8.3 lepattanót és 3.7 lepattanót átlagolt. De’Monte a Richmond Egyetemen, majd a California State Egyetemen tanult és kosárlabdázott, az NCAA beli pályafutását a Greensboro-ban fejezte be. Az utolsó szezonban 31 mérkőzésen 12.5 pontot, 6.3 lepattanót és 1.1 gólpasszt tett a közösbe. Pénteken (11.25.) az esti edzés előtt válaszolt a Paksi Hírnök kérdéseire.

De’Monte Buckingham. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

– Mennyit tudtál az Atomerőmű SE-ről, mielőtt ide szerződtél?

– A közösségi médiából és a klub weboldaláról tájékozódtam. A csapatról előtte is tudtam már egy-két dolgot, nagyon izgatottan várom, hogy vasárnap az első meccsemen pályára léphessek.

– Egykori Feniks 2010-es csapattársad, Bojan Trajkovski a 2018/2019-es idényben itt játszott Pakson. Tudtál róla?

– Igen, és beszéltem is vele pár nappal ide érkezésem előtt. Elmondta, hogy egy nagyon jó csapathoz, és jó közegbe kerülök, úgyhogy ez csak megerősített a döntésemben.

– Mik az erősségeid?

– Viszonylag jó dobókészséggel rendelkezem, jól passzolok és igazi csapatjátékosnak tartom magam. Kommunikálok a pályán, és folyamatosan azt nézem, hogy tudok segíteni a társaimnak. Szerintem nem lesz problémám a beilleszkedéssel.

– Sikerült már megszoknod az európai kosárlabdát?

– Igen, úgy érzem már sikerült, de nyilván a magyar bajnokság más, mint az észak-macedóniai. Meg kell várni, hogy túl legyek az első pár mérkőzésen, de szerintem ezzel se lesz problémám.

– Jövő hónapban leszel 25 éves. Hogy érzed, hogy alakul a karriered?

– Úgy gondolom, jó úton haladok. Örülök annak, hogy egy erős bajnokságba kerültem, minden nap keményen fogok edzeni hogy elérjem a céljaimat.

Gulyás Róbert szakosztályelnök az új igazolásról azt mondta: Miután sikerült lezárnunk Devonte Green szerződését, megnyílt az út az új játékos leigazolására. De’Monte Buckingham személyében egy fiatal, ponterős játékost sikerült leigazolni, bízunk benne, hogy könnyen és jól be fog illeszkedni a csapatunkba. Terveink szerint a vasárnapi Kecskemét elleni mérkőzésen pályára fog lépni, olvasható a klub honlapján.