Szoros meccsen győzött a bajnok

Nem sok ideje maradt a pihenésre az Atomerőmű SE NB I/A csoportos férfi kosárlabdacsapatának, a vasárnapi kecskeméti győztes összecsapás után szerdán (11.30.) már a Gesztenyés úton fogadták a listavezető szombathelyi Falcot. A vendégeknél és a hazaiaknál is teljes kerettel álltak fel a csapatok.

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

A vendégek szerezték az első pontokat, Frank egy hármassal válaszolt. A sárga-feketék is betaláltak távolról, Eilingsfeld közelről egyenlített. Frank lesapkázta Kellert, de a visszaszedett labdából ismét egy hármast dobtak a szombathelyiek. Atkinson kettese után több paksi támadás is kimaradt, a Falco viszont betalált közelről és távolról, a hetedik perc elején 7-14-nél időt kért Csirke Ferenc. Buckingham középtávolija után Taiwo értékesítette büntetőit, majd újra Buckingham szerzett pontokat, 2+1-ével két pontra zárkózott az ASE. Vendégtriplára kettessel válaszolt Atkinson, ezzel ért véget az első negyed.

A második felvonás elején Taiwo zsákolásával és Edwin közelijével tartotta a lépést az ASE. Pajor blokkolta Perlt, de a labda a vendégekhez került, amiből újra beesett egy hármas. Ezután Edwin még dobott egy triplát, majd sorra gól nélkül végződtek a hazai támadások, a Falco pedig kezdett ellépni. Időt kért az Atom az ötödik percben 22-30-nál, de ezután sem változott a játék képe, nem estek be a paksi dobások, a Szombathely pedig kihasználta a lehetőségeit, és ellépett tizenhárom ponttal. A negyed végén Eilingsfeld János és Kovács Ákos révén csökkentette a hátrányát az ASE. A statisztika szerint az ASE kilenc hárompontos kísérletéből egy talált utat a gyűrűbe, míg a Falco tizennégy távoli kísérletéből hatot értékesített.

A nagyszünet után Atkinson és Eilingsfeld kosaraival hat pontra feljött az Atom, de a vendégek gyorsan visszaállították a különbséget. Atkinson értékesítette büntetőit, majd Eilingsfeld volt újra eredményes, tízen belülre jött az ASE. Ismét vendégpontok következtek, úgy tűnt, nem talál fogást a szombathelyieken a paksi csapat. Mintegy varázsütésre felpörgött az Atom és Eilingsfeld Johny. Először zsákolt, majd dobott egy 2+1-et, a hetedik perc közepén 48-52-t mutatott az eredményjelző. Edwin és Atkinson is csatlakozott a pontszerzők közé, Grubor hármasa után már egyenlő volt az állás a kilencedik perc közepén. Ezután a vendégek ismét átvették a vezetést, a negyedet Eilingsfeld zsákolása zárta, az erőcsatár tizenhét pontot szerzett ebben a tíz percben.

A negyedik negyed elején felváltva estek a kosarak, Kovács Ákos és Buckingham is betalált. Aztán Grubor újabb triplájával már 64-63-ra az ASE vezetett. A negyedik percben időt kért a paksi csapat, három ponttal ellépett a vendég. Atkinson és Kovács Ákos büntetőivel ismét a piros-kékek vezettek, de jött a menetrendszerű szombathelyi tripla, öt perc elteltével 69-71-et mutatott az eredményjelző. A végjátékban tartotta 3-6 pont körüli előnyét a Szombathely, rengeteg véleményes ítélet született, amit nehezen tolerált a hazai szurkolótábor. Kovács Ákos tripláival még így is megvolt az esély az egyenlítésre, de a végén a vendégbüntetők eldöntötték a mérkőzést.

Atomerőmű SE – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 77-84 (16-21, 12-18, 30-20, 19-25). Atomerőmű SE: Frank 3/3, Gulyás -, Pajor -, Taiwo 4, Kovács Ákos 12/6, Eilingsfeld 22/3,Grubor 7/6, Edwin 6, Atkinson Jr. 12, Buckingham 11, Karosi NJ.

Csirke Ferenc: Nagy mínuszból jöttünk vissza, védekezésben azokat a kosarakat kellett volna elkerülni, amik a kommunikáció nélküli váltásainkból születtek. Sajnos egy vesztes mérkőzés után beszélek arról, hogy voltak jó dolgaink is a második félidőben. Dolgozunk tovább. Köszönjük a szurkolóknak a támogatást, végig kitartottak mellettünk.

Eilingsfeld János: Gratulálok mind a két csapatnak. Az első félidőben rosszul játszottunk, de a harmadik negyedben visszajöttünk. Voltak védekezési hiányosságok.