Győzelem Oroszlányban!

Hat nap alatt harmadik bajnoki mérkőzését játszotta az ASE NB I/A csoportos férfi kosárlabdacsapata. A múlt vasárnapi kecskeméti győzelem után szerdán hazai pályán, szoros végjátékban szenvedtek vereséget Eilingsfeldék a bajnoki címvédő Falcotól, ma (12.03)) pedig az Oroszlány ellen ismét győztesen hagyták el a pályát.

Hazai közelivel indult a mérkőzés, hét paksi pont érkezett Eilingsfeld, Frank (hármas) és Atkinson révén. Eltelt két perc, ami után öt percig állt a játék, valamilyen technikai probléma miatt. Nem tört meg az ASE lendülete a kényszerpihenő alatt, Grubor-tripla, majd egy labdaszerzése után ziccer következett, 2-12-őt mutatott az eredményjelző. Edwin hármasa, majd két Eilingsfeld-kettes következett, egy hazai tripla után pedig Atkinson talált be a gyűrű alól, tizenhárom ponttal ellépett a paksi csapat. Ezután oroszlányi percek következtek, tizenegypontos sorozatukat csak Taiwo közeli találata törte meg, negyvenkét másodperccel a vége előtt időt kért Csirke Ferenc 19-23-nál. A utolsó támadást az Atom vezette, Edwin egyedül akarta megoldani a helyzetet, végül nem sikerült ponttal zárni a negyedet.

Parádésan kezdte a második felvonást az ASE, Atkinson, Eilingsfeld és Kovács Ákos révén 10-0-ás rohammal elléptek 19-23-ra, a hazaiak első pontjaikat a harmadik perc közepén szerezték. Pajor is betalált távolról, majd Eilingsfeld büntetői következtek, az ötödik perc végén egy oroszlányi tripla után 29-38-at mutatott az eredményjelző. Tartotta tíz pont körüli előnyét az Atom, majd a hetedik percben a hazai palánk alatt egy labdáért folyó küzdelemben ráestek Atkinson lábára, úgy támogatták le a paksi centert, akit a szünetben szerencsére „összeraktak”, és a második félidőben már újra tudott játszani. Az utolsó percekben hat pontra feljött az Oroszlány, de a végszót Frank triplája jelentette.

A nagyszünet után még az első perc elején egy szabálytalan elzárást követően Frank válla megsérült, a fiatal játékos Hermann „Dongó” gyúró kíséretében az öltözőbe ment, később sem lépett már pályára. Eilingsfeld találatai után 41-53-at mutatott az eredményjelző, de két büntetővel és egy hármassal hat pontra csökkentette hátrányát az OSE. Eilingsfeld zsákolt, Grubor büntetőzött, majd a paksi erőcsatár bevágott egy hármast, időt kértek a hazaiak 49-62-nél. Tartotta tíz pont körüli előnyét az ASE, mindig volt válaszuk a hazai kosarakra, egészen a nyolcadik perc elejéig. A tizenkétpontos előnyből öt maradt a dudaszóra, az oroszlányi találatokra csak Pajor közelije érkezett válaszul.

Felszívta magát a vendéglátó, már a negyedik negyed elején agresszíven letámadtak, a megszokott 10-12 pontos előnyből 6-8 körüli lett. A hatodik perc közepén Grubor hármasa talált utat a hazai gyűrűbe, időt is kértek azonnal 74-85-ös állásnál. Pillanatok alatt lefogyott a biztosnak tűnő előny, két triplával öt pontra feljöttek a piros-feketék. Kovács Ákos triplája és Eilingsfeld 2+1-e után újra elléptek a piros-kékek, de egy hazai időkérés után ismét ott lihegtek az ASE nyomában egy távoli találattal. Edwin csak egyik büntetőjét dobta be, beesett egy újabb hazai tripla, 88-92-őt mutatott az eredményjelző negyvennyolc másodperccel a mérkőzés vége előtt. Ezután már elkezdtek faultolni az oroszlányiak, Kovács Ákos és Grubor büntetőivel megmaradt az előny a dudaszóig.

Rövid volt a pad a sérült Buckingham és Gulyás nélkül, a közben megsérült Atkinson, valamint Frank kiválása ellenére is végig a paksi csapat kezében volt az irányítás, nagyot küzdöttek Kovácsék, megérdemelten nyert az ASE.

MVM-OSE Lions – Atomerőmű SE 90-95 (19-23, 20-26, 28-23, 23-23). Atomerőmű SE: Frank 7/6, Gulyás NJ., Pajor 5/3, Taiwo 5, Kovács Ákos 12/6, Eilingsfeld 26/3,Grubor 15/9, Edwin 12/3, Atkinson Jr. 13, Buckingham NJ., Karosi -.

A kép illusztráció. Fotó: Szép Zsóka/TelePaks