Gastroblues 30. – hangban, képben, írásban

Valóságos időutazásra invitálnak azok az új kiadványok, amelyek a Gastroblues Fesztivál történetét mutatják be, a két kötetben nyolcszáz fotóval, CD és DVD mellékletekkel elevenedik meg a 30 éves rendezvény. A kiadványokat a hagyományos decemberi lemezbemutató esten ismerhette meg a nagyközönség advent második hétvégéjén.

A Stones Sixty Session zenekar fellépésével indult a Gastroblues Fesztivál lemezbemutató rendezvény december 3-án a Csengey Dénes Kulturális Központban, ahol bemutatták az immár 30 éves fesztiválról készült kiadványokat is.

Gárdai Ádám a fesztivál főszervezője kiemelte, hogy a Gastroblues Fesztivál történetéről egy könyv és egy fotóalbum is készült. Öt DVD és CD melléklet is a kiadványok részét képezik, amelyeken összesen több mint 100 szerzemény őrzi a rendezvény történetét. – A legnagyobb munka a fotóalbum összeállítása volt – mondta, hozzátéve, hogy megközelítőleg 60 ezer fényképből kellett kiválasztani azokat, amelyek bekerültek a kiadványba. Az interjúkötetben nemcsak világhírű zenészek szólalnak meg, hanem a technikai stábból is többen elmesélik élményeiket, például operatőr, vágó.

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

A lemezbemutató koncertek előtt a Gastroblues Klubban tartottak összejövetelt meghívott vendégeknek, ahol köszönetet mondtak a fesztivál támogatóinak és a megvalósításban résztvevőknek. Köszöntőt mondott Szabó Péter polgármester. Mint mondta a Gastroblues Fesztivál már három évtizede a város kulturális életének üde színfoltja, a városvezetés büszke a Gárdai család által elindított rendezvényre. Süli János országgyűlési képviselő, a fesztivál fővédnöke is megosztotta gondolatait a megjelentekkel. Méltatta a Gastroblues Fesztivál Paks testvérvárosi kapcsolataiban betöltött kiemelkedő szerepét.

A lemezbemutató esten fellépett a Blues MD és a Tűzkerék xT is. Ez alkalommal is volt jótékonysági tombola, a befolyt összeggel a szervezők a kárpátaljai óvodásokat támogatják.