Elkészült a járdafelújítás az Építők útján

Teljesen megújult a járda az Építők útja keleti oldalán 470 méter hosszban. A közel nettó 56 millió forint értékű beruházás műszaki átadását december 7-én tartották.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

A beruházás műszaki átadásán Szabó Péter polgármester azt mondta, hogy jóval a szerződött határidő előtt befejezte a kivitelezést a ZO-BAU Építőipari Kft., ami jó hír, hiszen az Építők útja, mondhatni, a lakótelep egyik főutcája, így nagy forgalmú terület. Arról is tájékoztatott, hogy a beruházás értéke közel nettó 56 millió forint, amit részben a Belügyminisztérium önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatása keretében nyújtott forrásból, részben a város költségvetéséből biztosítottak.

Siklósi Zoltán, a ZO-BAU Építőipari Kft. ügyvezetője úgy tájékoztatott, hogy a kivitelezés során felbontották a régi betonburkolatot, és helyette térkövet tettek le, megújult a járda alatt a közművek egy része, és védőcsöveket helyeztek el, hogy további fejlesztések esetén ne kelljen burkolatot bontani. A munkálatoknak része volt a kapubejárók csatlakozásának kialakítása, a járdát határoló kiemelt út- és járdaszegély átépítése, valamint a kiemelt szegély melletti aszfaltburkolat helyreállítása és a kerti szegély menti padka rendezése is.

Kudorné Szanyi Katalin a körzet önkormányzati képviselője hangsúlyozta, ez a legszebb karácsonyi ajándék egy képviselő számára, amikor elkészül egy olyan mű, aminek az itt lakók is örülnek. Hozzátette, hogy a másik oldali járda felújítási terve elkészült, reményei szerint, ha lesz forrás, jövőre elkezdődhet a kivitelezés.