Új összeszerelő üzemet adtak át az ipari parkban

Forrás: TelePaks-Paksi Hírnök Facebook-oldal

Az ALISCA BAU Építőipari Zrt. új szerelőüzemet magában foglaló 977 m2 nagyságú épületet létesített a paksi ipari parkban, az ünnepélyes átadást ma (12.07.) tartották. A projekt 70 százalékos támogatási intenzitás mellett 234,46 millió forint feltételesen vissza nem térítendő Európai Uniós támogatásból valósult meg. A támogatás részét képezi az eszközbeszerzés is, amely a másodlagos megvalósítási helyszínként megjelölt Bátaszéken valósult meg. Bátaszék egyben a vállalat bejegyzett székhelye.

A kétszintes épület földszintjén kapott helyet az összeszerelő üzem (betonacél vágás, hajlítás, aramatúra összeszerelés), az emeleten pedig az üzemet kiszolgáló irodablokk található. A projekt során megújuló energiaforrást hasznosító technológiákat építettek be, melynek célja a gazdasági-termelési folyamatok és az üzemen belüli eszközök energiaigényének biztosítása megújuló energia előállításával. Ennek keretében a fűtési igényt kettő 14 kW-os levegő-víz hőszivattyú fedezi, illetve az épület lapostető szerkezetére napelemes rendszert telepítettek.

Az ALISCA BAU Építőipari Zrt. bízik abban, hogy a pályázat keretében megépült szerelőüzem, valamint az eszközbeszerzések megvalósulása révén modern termelési és az üzleti élet kihívásainak is megfelelő, költséghatékonyan működő gazdasági társaságként tud továbbra is szerepet vállalni az építőiparban, írják sajtóközleményükben.

Forrás: TelePaks-Paksi Hírnök Facebook-oldal