Technológiai fejlesztés a SYGNUS Kft.-nél

Új gépekkel bővült a SYGNUS Kft. Az új eszközök segítségével a vízi úton érkező szállítmányok és a környék beruházásaihoz szükséges anyagok tárolása, raktározása biztosítható. A projekt keretében napelemes rendszer kiépítése is megtörtént.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

A Széchenyi Terv Plusz keretében 240 millió forint kormányzati támogatásból és 103 millió forint önerőből technológiai fejlesztést eredményező gépbeszerzés és napelemes rendszer kiépítése valósult meg a SYGNUS Kft.-nél. Németh Tamás ügyvezető sajtótájékoztatón ismertette a projekt részleteit. A beruházás részeként beszereztek egy homlokrakodót, kettő teleszkópos rakodógépet, egy hídmérleget, valamint egy ipari gémes, gumikerekes átrakót.

A vállalkozás gabonakereskedelmi főtevékenysége mellett két dunántúli telephelyén raktározási szolgáltatásaival is partnerei rendelkezésére áll. Pakson az új eszközök segítségével a vízi úton érkező szállítmányok és a környék beruházásaihoz szükséges anyagok tárolása és raktározása, magas minőségben, hatékonyan valósítható meg. Az eszközök lehetővé teszik a cég technológiai megújulását, mindemellett alacsonyabb karbantartási költségek melletti működést fognak biztosítani, valamint pontosabb és gyorsabb szolgáltatásnyújtást. A fejlesztés várható eredménye, hogy az új gépek üzembe állításával jelentősen megnövekszik a kikötő hajókirakodási kapacitása.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

A környezettudatosság jegyében a cég bővítette a napelemes rendszerét. A beruházással hozzájárulnának a működés költségeinek csökkentéséhez is. A SYGNUS Kft. a jövőben is tervez hasonló beruházásokat. Fő céljuk a gépek és a raktárak állagmegóvása.