Adventi vetélkedőt tartottak Pakson

Íjászat, hírolvasás és szinkronizálás is szerepelt a feladatok között, amelyeket teljesíteni kellett a kilenc csapatnak. Adventi Halandozások címmel tartott városi vetélkedőt a Csengey Dénes Kulturális Központ december 10-én.

2021-ben szilveszterkor rendezte meg a Csengey Dénes Kulturális Központ a Harc a malacért elnevezésű vetélkedőt Pakson. A program népszerűsége miatt döntöttek úgy a szervezők, hogy ismét megtartják a játékot, ezúttal Adventi halandozások címmel. A december 10-i eseményen tíz állomáson kellett feladatot teljesítenie a kilenc csapatnak. A csapatok: a HAL6atlanok, az Útbanállók, a Hal a tortán, a Halabda, a Halra fel, a Rulez Kimling, a Sörle(ss)z, a Malacpók 2.0., és a Halad is milyen.

Paks számos pontját bejárták a résztvevők. Megfordultak a lőtéren, a Viza játszótéren, a Sárgödör téren, a TelePaksnál, a városi könyvtár padlásán, az ASE sportcsarnokban és szabaduló szobában is voltak. A játékosoknak minden helyszínen, egy-egy nyomot kellett megtalálniuk, amelyek elvezették őket a következő állomáshoz. A feladatok között szerepelt hírolvasás, íjászat, meserészlet újraszinkronizálása, fotózkodás sárga autóval, palacsintasütés és horgászat is. A rendőrségen pedig alkoholszondát is kellet fújniuk. Nehezítésképpen a játék folyamán különböző eszközöket is be kellett szerezniük a résztvevőknek, ilyen volt például az úszósapka szemüveggel, szőrmebunda, a kalap, a paróka.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

Az eseményen mindenki sikeresen teljesítette kihívásokat. A legjobbnak, a lila csapat a HAL6atlanok bizonyultak, akik egy halas tortával és ajándékutalvánnyal gazdagodtak.