Különleges menüsorral zárta az évet a Paksi Reform Főzőklub Egyesület

A Paksi Reform Főzőklub Egyesület tagjai több fogást készítettek el évzáró vacsorájukra, amit az Atomerőmű Nyugdíjasklub Egyesület Gesztenyés utcai klubhelyiségében tartottak a hétvégén. Miközben  felszolgálták a nap során elkészült fogásokat, felidézték az év főbb eseményeit. Azt mondták, ezek a rendezvények nemcsak arra adnak lehetőséget, hogy megmutathassák főzőtudományukat, hanem közösségépítésre is.

Karácsonyi díszítés, ünnepi teríték és ínycsiklandozó illatok jelezték az Atomerőmű Nyugdíjasklub Egyesület Gesztenyés utcai klubhelyiségében, hogy vacsorát ad a Paksi Reform Főzőklub Egyesület. A menüt Kovács János Venesz-díjas mesterszakács állította össze.

Előételként tatár beefsteak és pirítós került a tányérokra, mellé fürjtojást és krumplisalátát szervíroztak. A bográcsban tárkonyos, tejszínes borjúpaprikás rotyogott, amit tojással és krumpligombóccal dúsítottak. Az egyesület tagjai tartalmas jó ízvilágú köretet készítettek a főétel mellé. A szalonnával, paradicsommal, paprikával ízesített slambuc is tálalásra készen állt a konyha másik szegletében. A desszert fehérboros, vörösáfonyás mousse-torta volt karamellamártással, amit Kovács János és csapata szőlővel, mandarinnal, diós grillázzsal díszített.

Forrás: TelePaks-Paksi Hírnök Facebook-oldal

– Korszerű, egészséges és újdonság, ezeket a szempontokat vettük figyelembe a menüsor összeállításánál. A Paksi Reform Főzőklub Egyesület tagjai több mint húsz éve főznek, így nem volt könnyű megfelelni ezeknek az elvárásoknak és olyan ételt kitalálni, amit még nem főztünk – fogalmazott Kovács János. A Paksi Reform Főzőklub Egyesület tagjai minden hónapban tartanak egy közös főzést a városi rendezvényeken túl.

– Nagyon szeretünk együtt főzni, beszélgetni, recepteket cserélni. Fél szavakból megértjük egymást, mivel az évtizedek alatt már-már családdá kovácsolódtunk össze – mondta Vass Jánosné, az egyesület titkára.

Wollner Pál, az egyesület elnöke az évzáró vacsorán bemutatta a városi rendezvényeken készített fotóit, felidézte mennyi élményben volt részük idén a csapat aktivitása és támogatóik jóvoltából. – Főztünk egyet a Sárgödör téren augusztusban. Nagyon jól sikerült a Gastroblues Fesztiválon való szereplésünk is, ott ráadásul az étellel jótékonysági célt is szolgáltunk. A támogatói jegyekből befolyt összeget felajánlottuk a viski óvodának. Nagyon örülünk, hogy a koronavírus-járvány után ismét lehet rendezvényeket tartani. Minket ez tölt fel – fogalmazott.

A Paksi Reform Főzőklub Egyesület elnöke hozzáfűzte, hogy nem mondtak le azon terveikről, hogy egyszer könyv formájában is megörökítsék az egyesület munkásságát, és megosszák a legjobb receptjeiket a nagyérdeművel.