Fejlesztések a településrészeken

Húsz-húszmillió forintos keretből gazdálkodhatott az elmúlt évben a dunakömlődi, valamint a Biritót, Csámpát, Cseresznyést, Gyapát és Hegyespusztát is magában foglaló részönkormányzat. Spiesz József, a külső városrészek településrészi önkormányzatának elnöke elmondta, hogy valamennyi településrészen igyekeztek fejlesztéseket végrehajtani. A CLLD programban pályázati forrást nyertek a külső városrészek a közösségi házak korszerűsítésére. A biritói közösségi házban kicserélik a vezetékeket, aljzatbetonozást hajtanak végre, felújítják a konyhát, vizesblokkot, Gyapán ugyanezeket a munkálatokat végzik el, továbbá kicserélik a közösségi ház nyílászáróit, és álmennyezetet is kap az épület. Cseresznyéspusztán a részönkormányzati keretből a játszótér megvilágítására kandelábereket helyeztet ki Pirgi Zoltán képviselő, és fásítást végeznek a településrészen. Csámpán is folyamatos volt a munka, Feil József képviselő a részönkormányzati keretét a csámpai közösségi ház melléképületének újjáépítéséhez szükséges engedélyek beszerzésére fordította. Dunakömlődön csaknem az utolsó fillérig sikerült elkölteni a részönkormányzati keretet, tette hozzá Spiesz József.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

Elkészült az áruház előtti parkoló, huszonnégy férőhellyel bővítették a temetői urnafalat. A Paksi Napsugár Óvoda dunakömlődi tagóvodájának támfala 2021 őszén készült el, már akkor a tervek között szerepelt a fal festése, az elkészült munkát, amelynek fő motívuma Paks és Dunakömlőd természetvédelmi elemeit és tájait, valamint a négy évszakot jeleníti meg, szeptemberben adták át. A beruházás részben részönkormányzati, részben polgármesteri keretből valósult meg.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

Az időjárás is okot adott az óvodát érintő beruházásokra, hiszen a támfal mögött beszakadt két pince miatt a nyári esőzésekkor iszap árasztotta el az óvoda udvarát. Részönkormányzati keretből orvosolták ezt a problémát. Spiesz József arról is tájékoztatott, hogy a dunakömlődi ovifocipálya mellé padokat helyeztek ki a szülők számára, továbbá önkormányzati keretből megrendelték a Radnóti utca felújításának tervezését, a tervek el is készültek.