Átadták a munkaterületet a Vácika utcában

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

A munkaterület-átadással elkezdődött a Vácika utca építésének harmadik üteme. A beruházásban 933 méteren aszfaltréteget kap a földút. – Az útvonal kijelölése már megtörtént, hamarosan a munkagépek is megérkeznek – tájékoztatott Németh Zoltán, a kivitelezéssel megbízott R.E.D.-Hungary Zrt. vezérigazgatója. Hozzátette, hogy a tervek szerint 120 napon belül befejeződik a kivitelezés.

Első ütemben 2020-ban zajlott a Vácika utca aszfaltozása, majd a következő szakaszban az utca felső részének korszerűsítési munkálatai fejeződtek be 2022 tavaszán. – 2023-ban teljessé válik a projekt – mondta Szabó Péter, Paks polgármestere, aki kiemelte, hogy több célt szolgál a felújítás: így a lakótelepről is aszfaltozott útról közelíthető majd meg Cseresznyés, és cél a Pollack Mihály utca és a Kishegyi út tehermentesítése. Hozzátette, hogy a tervek szerint a Györkönyi utcától északra kialakul a jövőben egy lakópark, ahova az új út is közlekedési lehetőséget biztosít majd.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

Az építés ideje alatt forgalomkorlátozásra kell számítani az útszakaszon. A beruházás megközelítőleg 285 millió forint állami támogatásból valósul meg.

TelePaks Híradó: