Rendkívüli ülést tartott a képviselő-testület

Rendeletek és alapító okirat módosítása is szerepelt a képviselő-testület január 11-i rendkívüli ülésének napirendjén. Ezek mellett tárgyaltak az önkormányzat Központi Nukleáris Pénzügyi Alapból származó 2023. évi támogatási igényéről és költségtervéről.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

Rendkívüli ülésen tárgyalta Paks város képviselő-testülete az önkormányzat Központi Nukleáris Pénzügyi Alapból származó 2023. évi támogatási igényét és költségtervét. A grémium úgy döntött, hogy a Társadalmi Ellenőrző, Információs és Településfejlesztési Társuláson (TEIT) keresztül az idei évre közel 109 millió 300 ezer forint támogatási igényt nyújt be. Szabó Péter polgármester a napirend kapcsán arról tájékoztatott, hogy a város évtizedek óta működési célú támogatásként fogadja be a támogatási összeget. Az ülésen szó volt arról is, hogy a jövőben felül kellene vizsgálni a támogatási összeget és amennyiben lehetséges, módosítani azt.

Ingatlanok értékesítéséről is határoztak a képviselők. A Deák Ferenc utca 18., valamint a Petőfi utca 11. szám alatti ingatlanok eladásából több mint ötvenmillió forint bevétele származhat a városnak. Szabó Péter az értékesítés kapcsán megjegyezte, hogy az összeg a jelenlegi gazdasági helyzetben mindenképpen említésre méltó.

A főállású alpolgármester idegennyelv-tudási pótlékának megállapításáról, valamint a polgármester 2023. évre járó szabadságának ütemezéséről és a hivatalban foglalkoztatott köztisztviselők idei illetményalapjáról is döntést hoztak az ülésen.

Mindezek mellett a képviselő-testület döntött a Tehetséges Paksi Fiatalokért Alapítvány alapító okirata, valamint a településszerkezeti terv, illetve a helyi építési szabályzatról szóló rendeletek módosításáról.

– Egy nagyon hosszú, nehéz időszakon mentem keresztül. Most már teljes mértékben jól érzem magam, és szeretném továbbra is segíteni munkámmal a város fejlődését – mondta Ulbert Sándor, a kettes számú választókerület önkormányzati képviselője az ülésen. Mint ismeretes, Ulbert Sándor egészségügyi okok miatt hosszú hónapok óta nem tudott részt venni a képviselő-testületi munkában, most azonban újra elfoglalta helyét a városháza nagytermében. Napirend előtti felszólalásában jelezte, hogy készen áll a feladatai folytatására. Hozzátette, hogy bízik a frakciók további együttműködésében.

A rendkívüli testületi ülésen a képviselők mindegyik napirend esetében egyhangúlag fogadták el a határozati javaslatot. A grémium legközelebb februárban ülésezik.

TelePaks Híradó: