Megünnepelték a 30 éves jubileumot

Fennállásának 30. évfordulóját ünnepli ebben az évben a Paksi Balogh Antal Katolikus Általános Iskola és Gimnázium. Ebből az alkalomból nagyszabású rendezvényt tartottak a Csengey Dénes Kulturális Központban január 25-én.

Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal

Az iskola igazgatója, Skucziné Mány Katalin, aki maga is az intézményben kezdte pedagógusi pályáját, köszöntőjében felelevenítette az iskola alapításának előzményeit, felidézte a névadó, Balogh Antal káplán életét, tragikus sorsát.

Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal

Felföldi László, a Pécsi Egyházmegye püspöke beszédében rámutatott, hogy szakmát, hivatást, családot csak egészséges test, egészséges gondolkodás és egészséges lélek hármasa esetén lehet építeni, ehhez az alapot a család mellett az óvoda és iskola adja.

Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal

A beszédeket követően oklevéllel és plakettel köszönték meg azoknak a pedagógusoknak a munkájukat, akik az iskola indulása óta az intézményben dolgoznak, illetve akik nyugállományba vonulásukig ott dolgoztak. Átadták a Paksi Balogh Antal Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnáziumért díjat, amely elismerést az elmúlt hét évben végzett kiemelkedő munkájáért az intézmény korábbi igazgatója, Koósz Roland vehetett át. A díjátadó után a diákok adtak műsort, szinte valamennyi osztály színpadra lépett.

Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal