Végig vezetve győzte le a Nyíregyházát az ASE

A táblázat alján álló Nyíregyházát fogadta bajnoki mérkőzésen az Atomerőmű SE NB I/A csoportos férfi kosárlabdacsapata. A Gesztenyés úti csarnokban lejátszott mérkőzésen a győzelem, az élbolyhoz való tapadás volt a cél. A paksi keretből még mindig hiányzott betegség miatt Kovács Ákos, valamint sérülés miatt Gulyás Milán és Frank Áron.

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

Edwin betörésből dobott egy ziccert, majd Atkinson előbb közelről, majd egy labdaszerzés után zsákolásból szerzett pontokat, a második perc közepén már időt kért a vendégcsapat. Pajor Dávid is betalált távolról, de rálépett a vonalra, ezért csak két pont került a neve mellé. Technikait kapott a vendégkispad reklamálásért, Buckingham biztos kézzel értékesítette a büntetőt, 11-2-t mutatott az eredményjelző. Nem telt el két perc, és máris 11-11 állt a táblán, a vendégek három triplát vágtak be zsinórban. Eilingsfeld törte meg a hazai gólcsendet, hárompontosa pár gyűrűn pattanás után hullott be. Atkinson, majd Taiwo is eredményes volt közelről, az utolsó találatot a vendégek szerezték.

Nyíregyházi kétpontos kosárral indult a második felvonás, Buckingham triplával válaszolt. A vendégoldalról is beesett egy távoli labda, Karosi tempója érkezett rá a festékből. Atkinson két ziccere, majd Edwin közelije után 29-20 volt az állás a hatodik percben. Újabb nyíregyházi hármas landolt a paksi gyűrűben, de két gyors kosár volt a válasz, a hazai center és Eilingsfeld volt eredményes, a nyolcadik perc elején időt kértek a vendégek 33-23-nál. Robogott tovább az Atom, Eilingsfeld és Edwin találatai után tizennégy pontra nőtt a hazai előny. Edwin labdaszerzés után száguldott végig a pályán, és zsákolt egy nagyot, az utolsó pontokat ezúttal a kék-fehérek szerezték.

A nagyszünet után Edwin szerezte az első pontokat, utána azonban a vendégek egy 7-0-s szériával feljöttek 41-34-re. A következő percekben tartotta a lépést a Nyíregyháza, hazai pontokra mindig érkezett a válasz, egészen a hatodik perc elejéig, ekkor Eilingsfeld hármasa után időt kértek a vendégek 52-41-nél. Atkinson és Edwin pontjaival tovább nőtt az előny, Grubor triplája után biztos, tizennégypontos ASE vezetéssel ért véget a harmadik negyed.

Az utolsó felvonás elején Grubor ott folytatta, ahol abbahagyta, hárompontosa után tizenhét pontra nőtt a paksi előny. A negyedik perc elején időt kért Csirke Ferenc, miután tizenhárom pontra csökkent a vendégek hátránya. Eilingsfeld zsákolására egy tripla jött válaszul, küzdött, harcolt a Nyíregyháza, de már nem tudta szorossá tenni a végét. Az utolsó két percben az ificsapat játszott, Karosi, Kékesi, Csizmadia, Pajor és Géringer. A vendégek nem tudtak ellenük pontot szerezni, és az utolsó másodpercekben Kékesi passzából Géringer a gyűrű alól beállította a végeredményt.

Atomerőmű SE – Hübner Nyíregyháza BS 82-65 (18-13, 21-14, 24-22, 19-16). Atomerőmű SE: Pajor 2, Taiwo 2, Eilingsfeld 20/6, Grubor 6/6, Géringer 2, Csizmadia -, Edwin 22/6, Kékesi -, Atkinson 20, Buckingham 6/3, Karosi 2.

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

Csirke Ferenc: Gratulálok a csapatomnak és a szurkolóknak, remek hangulat volt. A fiúk betartották az alaptaktikát, a meghatározó játékosaikat sikerült kivonni. Nem szoktam külön kiemelni a játékosokat, de most ki kell emelnem Edwint, a hátán viszi a csapatot, hihetetlen mentális erőt mutat. Kemény meccsek következnek, egy hét alatt utazunk ezer kilométert, remélem, a sérültjeink lassan visszatérnek.

Deon Edwin: Egy jó, harcos meccset játszottunk, tudtuk, hogy a Nyíregyháza kemény ellenfél lesz. Dicséret illeti a csapatot, mindenki küzdött, hajtott, megérdemeltük a győzelmet.