Tájékoztatás lakossági barnakőszén igényléséről

Az orosz-ukrán fegyveres konfliktus jelentősen megváltoztatta az európai emberek és közöttük a magyar emberek életét. Az elhúzódó háború és az elhibázott brüsszeli szankciós politika nyomán kialakult energiakrízis okozta nehézségek áthidalása érdekében indította el a kormány a magyarországi barnakőszén-programot, segítve az önkormányzati intézmények fűtését, és lehetőséget adva a lakosságnak arra, hogy hazai barnakőszenet vásárolhassanak elérhető áron.

A lakossági megrendelések teljesítésére felkészült az állami tulajdonban lévő Ormosszén Zrt., amit nagyban segített az előzetes igények felmérése során a közel 800 önkormányzat visszajelzése. A lakosság részére az Ormosszén Zrt. webáruházat hozott létre, amely elérhető az interneten a https://hazaiszen.hu weboldalon, ahol a lakossági megrendeléseket regisztrációt követően ugyanúgy lehet intézni, mint bármely más webáruházban.

A kormány intézkedéseivel összhangban lehetőséget kíván teremteni azon lakosok részére is, akik nem rendelkeznek interneteléréssel, és rokon, ismerős segítségét sem tudják igénybe venni a barnakőszén-megrendelés lebonyolításához. Ezek a lakosok a Paksi Polgármesteri Hivatal ügyintézőinek segítségével tudnak megrendelést leadni. Fontos hangsúlyozni, hogy az önkormányzat csak közvetítői feladatokat lát el a megrendelés továbbításában, a megrendelt szén kiszállításában és az áru ellenértékének kifizetésében nincs szerepe, kaptunk tájékoztatást a hivataltól.

A külsőleg megújult városháza-épület. Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal
A városháza-épület. Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal/archív felvétel